27 de setembre de 2020 27/9/20

Detingut a València un home d'ideologia nazi per tinença il·lícita d'armes

Detingut a València un home d'ideologia nazi per tinença il·lícita d'armes
Detingut a València un home d'ideologia nazi per tinença il·lícita d'armes

  Agents de la Policia Nacional han detingut en la capital valenciana a un individu, de nacionalitat espanyola, per la seua presumpta participació en els delictes d'odi, amenaces i tinença il·lícita d'armes.

  Durant el desenvolupament de l'operació s'ha registrat el domicili del detingut i s'han confiscat, entre altres efectes, quatre fusells simulats, quatre pistoles detonadores i armes curtes de col·leccionista, a més de nombroses armes blanques de diferent naturalesa i diversa munició real de diferents calibres. Així mateix, s'ha intervingut abundant simbologia nazi i diferent documentació relacionada amb organitzacions d'ideologia extremista.

  El punt de partida d'aquesta investigació van ser diverses publicacions realitzades per l'arrestat a través de diferents perfils d'en xarxes socials, on mostrava armes de foc, difonia missatges d'odi i amenaçava a periodistes de mitjans de comunicació d'àmbit nacional per motivacions ideològiques.

  A més, aquestes accions anaven acompanyades de l'ostentació de multitud de simbologia nazi i d'extrema dreta.

  De moment les investigacions continuen obertes per a determinar si el detingut pertany a “Combat 18”, grup considerat el braç violent de l'organització neonazi il·legalitzada a Espanya coneguda com “*Blood&Honour”, així com per a esclarir la participació de més persones en els fets investigats.

  Aquesta detenció s'emmarca en les actuacions preventives que realitza la Comissaria General d'Informació en desenvolupament de la línia d'actuació establida en l'Estratègia Nacional contra el Terrorisme 2019 referent als extremismes violents

  La investigació, realitzada per investigadors de la Comissaria General d'Informació i la Brigada Provincial d'Informació de València, s'ha dut a terme sota la supervisió del Jutjat d'Instrucció número 7 de València.

  Pujar