6 d’agost de 2020 6/8/20

Detingut per circular sense permís amb un ciclomotor similar a un patinet elèctric a València

Detingut per circular sense permís amb un ciclomotor similar a un patinet elèctric a València - (foto 1)
  • La Policia Local recorda que aquest tipus de vehicles és un ciclomotor i es requereix de permís per a circular amb ell

La Policia Local de València ha detingut aquest dimarts a un conductor per circular amb un ciclomotor similar a un patinet elèctric a València. Des del cos policial recorden que aquest tipus de vehicles és un ciclomotor i es requereix de permís per a circular amb ell.

Segons la DGT un patinet no és un VMP si pot circular a més de 25 km/h, té seient, o va equipat amb un motor que no siga elèctric, per exemple. A causa del comerç electrònic i a la possibilitat d'adquirir vehicles que es venen com VMP però que no ho són, la DGT adverteix de la importància de fixar-se en les característiques tècniques de l'aparell, posant especial atenció a la velocitat, que no pot superar els 25 km/h i a la potència d’aquest.

 A més, si es posen en circulació, aparells que aparentment ofereixen prestacions superiors a un VMP i no compleixen els requisits de el Reglament (UE) núm. 168/2013, aquests vehicles no poden circular per les vies objecte de regulació i als seus conductors se'ls denunciarà amb una sanció de 500 € i es procedirà a la immobilització i depòsit d'aquest. Dins d'aquest mateix grup s'inclouen els casos de VMP que hagen sigut manipulats per a alterar la velocitat o les característiques tècniques.

Així ho recorda la DGT, que al desembre va publicar una instrucció que està pendent de regulació definitiva.

Pujar