elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Despleguen un gran llaç groc enfront de l'Ajuntament de València

Despleguen un gran llaç groc enfront de l'Ajuntament de València
  MÉS FOTOS
  Despleguen un gran llaç groc enfront de l'Ajuntament de València - (foto 2)
  Despleguen un gran llaç groc enfront de l'Ajuntament de València - (foto 3)
  Despleguen un gran llaç groc enfront de l'Ajuntament de València - (foto 4)
  Despleguen un gran llaç groc enfront de l'Ajuntament de València - (foto 5)

  Un grup de persones ha ocupat aquesta vesprada la plaça de l'Ajuntament de València en protesta a la sentència per la qual el Tribunal Superior de Justícia ha condemnat als polítics catalans involucrats en el ‘*procés’ a penes de fins a 13 anys de presó. La concentració, convocada per Acció Cultural del País *Valencià (*ACPV) s'ha dut a terme de manera simultaneja en diferents localitats de la Comunitat Valenciana, en símbol de protesta i reivindicació davant els anomenats “presos polítics”.

  Al crit de ‘Llibertat, presos polítics” l'assistents han aclamat a l'organització mentre desplegaven un gran llaç groc – símbol clau de l'independentisme català – enfront del consistori valencià, tancat en aqueixos moments. Tots els presents, han qualificat a l'uníson la decisió de l'alt tribunal com unisca “una venjança” en considerar que és “una vulneració dels drets fonamentals de la democràcia”.

  Durant la lectura del manifest que s'ha escrit per a l'ocasió, els organitzadors han reiterat la seua postura afirmant que “votar no és un delicte, fer un referèndum no és un delicte i exercir l'autodeterminació, no és un delicte”, tot això davant els crits de suport dels presents.

  “Una Espanya paralitzada i enrocada en els seus fracassos històrics, que veuen la retirada de la mòmia de franc com un èxit” han afirmat des de Acció Cultural del País Valencià, al mateix temps que han demanat per a tots els acusats l'aplicació de l'amnistia. “És una qüestió de justícia i democràcia” han afirmat.

  Pancartes, banderes independentistes i missatges de protesta han sigut la nota detonant durant els quasi quaranta minuts que ha durat la concentració, i que ha culminat amb un recorregut pels carrers del centre de la ciutat davant una important presència policial.

  Pujar