15 de gener de 2021 15/1/21

La dependència als videojocs i apostes en línia centren la XXVII jornada de prevenció d'addiccions

La dependència als videojocs i apostes en línia centren la XXVII jornada de prevenció d'addiccions - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La dependència als videojocs i apostes en línia centren la XXVII jornada de prevenció d'addiccions - (foto 2)

  La dependència als videojocs entre la joventut i les apostes en línia han sigut el tema principal de la XXVII jornada de prevenció d'addiccions organitzada per l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Sanitat i Salut, que s'ha celebrat este matí a la Universitat de València. Segons Maite Girau, regidora de Sanitat i Salut, «el joc és cada vegada més prematur i addictiu entre els jóvens i, per eixa raó, cal posar els mitjans necessaris per conscienciar i sensibilitzar-ne».

  Amb el títol 'La prevenció de les addiccions: una missió èpica', l'Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València ha acollit este matí la vint-i-setena edició de la jornada sobre dependències impulsada des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Regidoria de Sanitat i Salut. Enguany, l'aparició i desenvolupament de l'addicció als videojocs, les apostes en línia i el fenomen de la gamificació en la joventut han sigut el tema principal.

  Durant la trobada, oberta a tota la ciutadania, la regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, ha alertat sobre les dades «realment alarmants» que llancen les enquestes sobre apostes i jocs d'atzar i ha destacat «el compromís de l'Ajuntament per evitar una utilització abusiva de les noves tecnologies entre els menors d'edat», en un moment en què «el joc és cada vegada més prematur i addictiu entre els jóvens i, per eixa raó, cal posar els mitjans necessaris per conscienciar i sensibilitzar».

  Durant el dia han tingut lloc les conferències 'Neuroeducació i addiccions. Propostes ètiques per sobreviure en l'eixam digital' i 'Noves missions en prevenció de les addiccions: entrem en el joc'. Així mateix, s'han organitzat dos taules redones: 'Videojocs i apostes online: fortaleses i riscos' i 'Actuacions concretes en prevenció de les addiccions tecnològiques'. Girau ha qualificat la jornada d'«important espai de reflexió i col·laboració de professionals per desenvolupar millors estratègies».

  Pujar