29 de novembre de 2020 29/11/20

Cs denuncia que Ribó prepara un ‘tasazo’ en el rebut de l'aigua després de prometre que no anava a pujar-lo

  • Giner recorda que “els valencians ja paguen en taxes 400 vegades més del que consumeixen pel servei” i posa en dubte “a què es destinen aquests impostos”

El grup municipal Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha denunciat que l'alcalde Joan Ribó està preparant un ‘tasazo’ en el rebut mensual de l'aigua després de prometre a la fi del passat any que no s'anava a produir cap pujada en el preu.

“Es tracta d'un servei bàsic pel qual els veïns de la ciutat de València ja paguen, incomprensiblement, 400 vegades més del que consumeixen realment”, ha assenyalat el portaveu de Cs a València, Fernando Giner. Així, ha matisat, “en un rebut mensual d'uns 40 euros, el consum real a penes arriba als cinc o deu euros, tota la resta són taxes”.

“Com és possible que, malgrat pagar tal quantitat d'impostos, ara es necessiten entre 30 i 150 milions d'euros per a remodelar i actualitzar el servei de clavegueram i sanejament de la ciutat de València?”, ha qüestionat Giner, per a qui “això és una prova més de la falta de planificació i gestió de Ribó”.

El portaveu de Cs ha reiterat el “fals compromís” del Govern local i ha demanat que “s'aclarisca a què s'estan destinant els impostos dels valenciansperquè ara es vaja a aplicar semblant pujada i calga demanar un préstec”.

Pujar