elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs denuncia retards en la reparació de l'emissari submarí del Saler i del sobreeixidor de Vera

  • Fernando Giner censura que “a la mala gestió, se suma un gran problema de falta de transparència que fa que l'equip de govern negue els informes de vigilància estructural dels emissaris”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha reclamat a l'alcalde, Joan Ribó, que exigisca a la Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) la reparació de l'emissari submarí del Saler, que porta avariat des de 2017, així com la reparació definitiva del sobreeixidor de la depuradora de Vera.

“Des de Ciutadans, denunciem aquest estiu aquests trencaments i, segons va reconéixer el propi Ajuntament, estaven, no sols provocant abocaments a la mar i a les platges, sinó també, en el cas de Vera, estaven sent un perill per a la seguretat dels banyistes en plena temporada de bany”, ha recalcat el portaveu dels liberals a l'Ajuntament de València.

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja ha recordat que el seu grup va preguntar en el ple de novembre sobre l'estat actual d'aqueixes estructures. “Per part de Ribó hi ha desídia i una voluntat enorme de retallar la informació i la transparència sobre la contaminació en la mar. No es pot emparar en el fet que les reparacions i obres són competència del EPSAR per a no contestar i no donar informes sobre les estructures quan els tenen en el seu poder”, ha apuntat.

Per a concloure, Giner ha apuntat que “les obres de reparació definitiva del sobreeixidor de Vera, que porta un any avariat, i que els informes tècnics van assegurar que estava sent un perill per a la seguretat dels banyistes, no havien començat fins a principis del mes de novembre. Ens temem, a més, que estiguen paralitzades actualment. També sobre les reparacions que necessita l'emissari del Saler, és alarmant que no sàpien si s'han realitzat o no”. “Els demane que es comuniquen més amb la Generalitat i s'interessen pel que està succeint en la nostra costa, no es pot ser ecologista i alhora ser incapaç de contestar si les depuradores i els alleujaments d'aigües a la mar s'estan fent amb infraestructures segures i sense contaminar les platges”, ha criticat.

Pujar