5 de desembre de 2020 5/12/20

C's denúncia les “pèssimes” condicions laborals de la Policia Local de València

    Ciutadans (C's) en l'Ajuntament de València ha denunciat les pèssimes condicions laborals de la Policia Local de València. "Es intolerable que la PLV treballe sense mitjans i equips de treball mínims per a realitzar les seues funcions, a penes una desena de vehicles de la Policia Local compten amb mampara de seguretat. Tenint en compte que la flota es compon de 150 cotxes aproximadament, transportar a un detingut pot ser verdaderament perillas", ha explicat la regidor de C's, Maria Dolores Jiménez, qui ha recordat una reclamació habitual de la plantilla de policia de València com és "la carència de guants de làtex perquè els agents puguen desenrotllar el seu treball de manera segura".

    "Si als pocs efectius li sumem carències en la dotació d'equips de treball i unes condicions laborals deficients, per molta voluntat que posen, el resultat no pot ser el dessitjat", ha declarat la regidor. Jiménez ha fet insistència en què "els vehicles de policial han d'estar dotas dels elements necessaris per al bon exercici de l'activitat policial" i "no està sent así". "Numerosos vehicles no tenen emissora, cinta policial necessària per a acordonar, llanterna i piles", ha enumerat.

    "En esta línia, la regidora de C's ha recordat que en concret la Unitat d'atestaos está veient nombrosos obstacles per al correcte desenrotllament del seu treball de prevenció i persecució dels delictes contra la seguretat vial". "Cóm pot ser que atestats no dispose més que de tres etilómetres evidencials i si estàn en revisió o reparació la Unitat es quede amb un o cap", ha declarat.

    "Es necessari facilitar la labor dels agents pel bé de tots, i dotar-los dels recursos necessaris per a realitzar el seu treball, com a programes de dibuix per a la reconstrucció d'accidents", ha conclòs Jiménez.

    Pujar