28 de novembre de 2020 28/11/20

Cs denúncia que "l'Ajuntament reté 8,2 milions" recaptats des de 2008 per la contribució especial de bombers

  • Estellés anuncia que el seu grup exigirà que aquesta recaptació “es materialitze en inversions per als propis Bombers com obliga la llei”

El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Narcís Estellés, ha denunciat que hi ha més de 8,2 milions d'euros en tributs generats pel servei de Bombers del Consistori que estan emmagatzemats sense gastar, des de 2008, mentre el cos pateix històricament una escassetat de recursos i inversions. "La resolució signada per Ramón Vilar el 25 de juliol de 2019 confirma que l'Ajuntament té diners en el calaix, recaptat entre 2008 i 2018, perquè no sap gastar-lo. Existeixen els projectes de despeses però no s'executen les inversions”, ha censurat Estellés.

L'edil taronja ha anunciat que el seu grup va presentar una moció a la pròxima comissió de Participació, Drets, Innovació Democràtica i Protecció Ciutadana en la qual exigiran que es materialitzen les inversions en els propis Bombers. “Els bombers necessiten millorar els seus recursos i les seues condicions de treball. La llei d'Hisenda Local obliga a l'Ajuntament al fet que tots els diners que recapte per la contribució especial de bombers revertisca en una millora del servei i, en lloc de gestionar els diners públics, ho estan retenint”, ha denunciat Estellés.

“L'actual portaveu del PSPV i ex edil de Seguretat Ciutadana, Sandra Gómez, i la seua predecessora, Anaïs Menguzzato, van demostrar en el seu pas per bombers la seua incapacitat per a invertir el pressupost disponible. Hi ha cinc milions d'euros recaptats en 2012 que van romandre intactes en l'última legislatura del PP i en la legislatura del tripartit”, ha censurat Estellés.

El regidor de Cs ha destacat que la situació "encara es va agreuja més, després de l'anunci del PSOE de pujar els impostos", ha dit. "La recaptació prevista per la contribució especial de bombers sobrepassarà en 2020 els 3,2 milions d'euros, la qual cosa suposa més d'un 7% més que el pressupostat per a aquest exercici”, ha indicat el regidor de *Cs.

Per a concloure, Narcís Estellés ha exigit al nou regidor delegat de prevenció i extinció d'incendis, Aarón Cano, que demostre què vol fer amb els bombers. "Li proposem un termini de 12 mesos perquè gestione tenint molt presentes les deficiències que arrossega el servei", ha dit.

Pujar