30 de novembre de 2020 30/11/20

Cs demana adaptar les ajudes municipals per a autònoms i pimes al nou Reial decret llei 10/2020 i ampliar la dotació econòmica

Cs demana adaptar les ajudes municipals per a autònoms i pimes al nou Reial decret llei 10/2020 i ampliar la dotació econòmica - (foto 1)
  • El portaveu de Cs, Fernando Giner, alerta que cal actualitzar les bases davant la seua imminent publicació en el BOP

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha demanat hui a l'alcalde Joan Ribó adaptar les ajudes municipals, subvenciones Re-activa per a autònoms i pimes, al nou Reial decret llei 10/2020 i ampliar la dotació econòmica ja que la quantia destinada a atendre aquestes subvencions ascendeix a un import total d'1.404.000 € del vigent pressupost municipal i s'estableix una quantia addicional màxima de 2.356.000 €, l'aplicació del qual a la concessió d'aquestes subvencions no requerirà d'una nova convocatòria. El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha qualificat de “clarament insuficients” els 3.760.000€ promesos.

Segons el portal estadístic de l'Ajuntament de València, la ciutat té 128.562 activitats econòmiques i 55.450 autònoms. “Si fem un càlcul optimista amb aquestes quantitats es podria es podria ajudar a 372 autònoms, és a dir, el 0,67% dels autònoms 55.450 de la ciutat i a 187 activitats econòmiques amb l'ajuda de fins a 9 treballadors, d'un total de 128.562 activitats econòmiques de la ciutat, és a dir, el 0,14%”, ha explicat Giner. “Ara és quan l'Ajuntament ha de fer un esforç, perquè les dades ens demostren que les ajudes realment es queden en una cosa merament testimonial i és injustificable”, ha censurat.

“L'evolució de la pandèmia fa que les circumstàncies canvien constantment i a partir de hui l'activitat laboral està restringida al màxim pel que creiem molt urgent actualitzar les bases davant la seua imminent publicació en el BOP”, ha alertat el portaveu taronja.

D'altra banda, Giner ha demanat “accelerar” el cobrament de les ajudes, ja que segons les bases ‘el termini màxim per a resoldre i notificar l'acord serà de sis mesos a comptar del següent a la finalització del termini de presentació de les sol·licituds’ i això suposarà "greus tensions de liquiditat en les empreses".

Pujar