elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dards i retrets en l'últim ple de l'Ajuntament de València

Dards i retrets en l'últim ple de l'Ajuntament de València
  • Sanjuan s'estrena com a regidor d'Hisenda fent front a una onada de crítiques de l'oposició

Últim ple abans de l'estiu a l'Ajuntament de València marcat per les crítiques i retrets de l'oposició a l'equip de govern, especialment en el que a la gestió econòmica es refereix. El nou regidor d'Hisenda, el socialista Borja Sanjuan, s'ha estrenat en el càrrec en un sessió on les qüestions de la seua àrea han acaparat gran part de l'atenció.

I és que el Ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest dijous una modificació de crèdits i suplements extraordinaris del Pressupost 2020 per import de 38 milions d'euros, que permetrà dedicar un total de 32 milions dels estalvis municipals a amortització del deute municipal. D'aquesta manera, els nivells d'endeutament públic es reduiran al seu nivell més baix des de 1997.

A més, durant la sessió també s'han abordat les modificacions provisionals de l'Ordenança Fiscal General, de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de l'espai públic amb taules i cadires, i de la taxa per servei de proveïment d'aigua potable. Sent aquests punts els que més polèmica han suscitat perquè no comparteixen la manera de gestió i veuen necessari una baixada generalitzada dels impostos municipals.

Així ha quedat constatat en les seues diferents intervencions. . El regidor de Vox, Vicente *Montáñez, l'ha qualificat de «insolidaritat», mentre que el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha assenyalat que “no té cap sentit”, i ha posat l'índex en la importància d'escometre les inversions de millora de la xarxa necessàries. Per part seua, la regidora del Grup Popular Paula *Llobet, ha defensat la baixada d'impostos com “l'única recepta a aplicar davant la crisi si volem generar ocupació, atraure inversió i generar riqueses”.

El recentment incorporat regidor Borja Sanjuán, nou responsable de la Hisenda Municipal, ha defensat les propostes del Govern municipal i ha subratllat que “tots els organismes econòmics demanen que el sector públic done el Do de pit quan el sector privat es troba arrasat per la pandèmia”. En aquest sentit, l'edil ha ressaltat la ineficàcia de “demanar baixada d'impostos tant quan hi ha recessió com quan hi ha creixement com a única recepta”, i ha defensat que les administracions públiques “han de tindre recursos per a salvar l'economia i actuar davant la fractura social”.

“Aquest Ajuntament ha perdonat les recaptacions a les persones amb menor capacitat tributària, però els qui poden pagar els impostos han de fer-ho”, ha defensat, i ha conclòs recordant que “abans de la crisi sanitària, València era la gran ciutat de l'Estat que més ocupació havia creat en els últims anys i més havia multiplicat la inversió”.

Pujar