24 de juny de 2019 24/6/19

Cultura reconeix el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín de València

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín de l’Ajuntament de València com a museu de la Comunitat Valenciana.

Aquest espai museístic, ubicat al carrer del Rosari en el que va ser un antic molí d’arròs, va ser creat l’any 2000 per l’Ajuntament de València per a recuperar la memòria, la tradició i la religiositat popular dels barris del Cabanyal, Canyamelar i el Grau.

Al museu hi ha sis col·leccions, entre les quals destaquen els trons de les confraries i germandats pel seu valor etnològic i artístic, vestes i vestits de personatges bíblics característics de la Setmana Santa Marinera, una col·lecció d’escultures, cartells anunciadors de la festa des de 1956 fins a 1979, fotografies de les processons i medalles, estendards, insígnies i bàculs.

Entre les escultures hi ha peces de Marià Benlliure, Bernat Morales, Carles Román, Vicent Salvador, Carmelo Vicent, Francesc Ciurana, Vicente Benedito, Inocencio Cuesta, etc.

El museu és una de les principals mostres de patrimoni cultural festiu de la ciutat de València, que té una gran importància en l’oferta cultural de la ciutat. A partir d’ara podrà oferir activitats complementàries de difusió per a donar a conéixer aquesta festa popular de valors patrimonials i cívics.

La Setmana Santa Marinera de València és una festa que en 2011 va obtindre la qualificació d’interés turístic nacional i és Medalla d’Or de la Citutat de València en 2016.