8 de març de 2021 8/3/21

Cultura Festiva incrementa el pressupost de la Festa Vicentina

    El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat un nou increment pressupostari, dins del conveni amb la Junta Central Vicentina, per afrontar les celebracions del 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer. L'augment, el segon consecutiu en este mandat, permetrà comptar amb el major pressupost dels darrers 10 anys -després de successives retallades i congelacions als darrers mandats-, amb un total de 53.000 euros.

    Fuset ha destacat que este nou increment serà d'un 10,42 per cent respecte a enguany i d'un 17,78 per cent respecte als exercicis entre 2014 i 2017. A banda d'este conveni, que s'haurà de ratificar pel Ple amb l'aprovació dels pressupostos municipals, Fuset ha anunciat també «el compromís de la Regidoria de Cultura Festiva per col·laborar amb altres iniciatives i assumir una part de la despesa dels festejos extraordinaris que es realitzaran amb motiu del 600 aniversari, així com altres iniciatives que es donaran a conéixer en la pròxima reunió de la comissió que lidera l'Ajuntament de València per la celebració de l'efemèride».

    Com és conegut, el Ple municipal va aprovar en octubre de l'any passat impulsar la creació d'una comissió de treball multidisciplinari per coordinar la programació de les commemoracions d'enguany per a divulgar i posar en valor la figura d'una personalitat històrica com la de Sant Vicent Ferrer. Com a integrants d'eixa comissió liderada pel consistori, que tornarà a ser convocada les pròximes setmanes, hi ha també la Junta Central Vicentina, la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, l'Arquebisbat i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

    D'altra banda, el regidor i president de la Junta Central Vicentina ja ha comunicat a la seua Junta Directiva la convocatòria de l'Assemblea General per al pròxim 11 de desembre, data en què es donarà a conèixer el nom de l'Honorable Clavariessa de les festes de Sant Vicent Ferrer en un any marcat per l'aniversari de la mort d'un dels personatges valencians més universals.

    Pujar