30 de setembre de 2020 30/9/20

Culmina la Setmana Mundial de la Intel·ligència Artificial amb 400 assistents de tot el món

  La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat la "alta participació" que ha tingut la setmana mundial de la Intel·ligència Artificial que ha congregat a València a "més de 400 assistents de tot el món al llarg de tres dies". Ha destacat que amb la jornada que se celebra esta vesprada, València s'ha convertit esta setmana en "epicentre de la innovació".

  A través de VIT Emprèn, la xarxa de València Activa de l'Ajuntament de València, la ciutat ha acollit dos esdeveniments de referència mundial: València AI, organitzat per l'empresa valenciana Solver Machine Learning, i que s'emmarca dins de la xarxa global City AI de lnteligencia Artificial; i d'altra banda, València Summer School Machine Learning de BigML, empresa americana amb seu a València. "Dos esdeveniments que han aconseguit atraure a més de 400 persones interessades a conèixer els últims avanços en estes dues disciplines que estan canviant el món", ha apuntat.

  "Volem convertir a València en referent de la innovació i la tecnologia a nivell internacional", ha remarcat Sandra Gómez qui ha apuntat que des de l'Ajuntament "impulsem iniciatives com estes capaces d'atraure talent de tot el món i convertir a València en epicentre de la Intel·ligència Artificial i el Machine Learning, dues disciplines que estan revolucionant la indústria, transformant l'economia i el món". "Treballem per a atraure talent, inversions i oportunitats per a fer créixer el nostre teixit empresarial", ha assegurat.

  València ja forma part de City AI, la Xarxa Internacional per a la Intel·ligència Artificial que cerca promoure el desenvolupament d'empreses d'alt valor afegit basades en AI en l'àmbit local. City AI està format per 30 ciutats de tot el món entre elles Londres, Berlín, Nova York, Hong Kong, Singapur i ara València.

  En concret, el dimecres es van presentar les iniciatives de la comunitat City AI i la nova València AI per a donar a conèixer com grans i xicotetes empreses apliquen la Intel·ligència Artificial i Machine Learning per a ser més competitius a través de casos pràctics. Este esdeveniment, organitzat per Solver Machine Learning, va comptar amb la participació del Developer Program Lead de Google Andrés L. Martínez, així com amb Startups valencianes que estan aplicant amb èxit estes tècniques com són Mesbook, Blinkfire, Emotion Research Lab i Neuronal Bite.

  Per la seua banda, el dijous va arrancar la III València Summer School Machine Learning de BigML que va comptar amb la conferència 'Machine Learning in the real world' impartida per Enrique Dans, un dels professors de sistemes de información dt.́s reconeguts del món, en Valencian Summer School in Machine Learning

  Enrique Dans va parlar sobre els reptes de futur als quals han d'enfrontar-se les empreses i els professionals, Machine Learning aplicat al món real. Dans va aprofundir en la transformació digital que estan patint milions de negocis i cómo estaan canviant els seus processos de treball i va destacar que la cultura de la innovació i la transformació ha de calar en tots els membres de l'organització per a aconseguir resultats positius.

  Pujar