elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cuida't, eres important. La campanya contra el consum d'alcohol en Falles

Cuida't, eres important. La campanya contra el consum d'alcohol en Falles
  • L'Ajuntament de València llança una campanya per a conscienciar els jóvens dels perjuís del consum d'alcohol

  • Davall l'hashtag #MenysAlcoholMésDiversió conviden els jóvens a comptar les seues experiències en positiu a través de les xarxes socials

MÉS FOTOS
Cuida't, eres important. La campanya contra el consum d'alcohol en Falles - (foto 2)

"No recorde quant vaig beure. Sé que al final no vaig acabar bé. Jo no em recorde però em diuen que vaig fer el ridícul. Em trobava molt malament, els vaig aiguar la festa als meus amics i el pitjor és com vaig tractar a una amiga". És el suposat testimoni d'una jove un dia després d'eixir de festa amb els seus amics. I encara que en este cas és fictici no és menys cert que és una escena que es repetix entre molts jóvens cada cap de setmana o en dates assenyalades com les Falles.

I per a conscienciar sobre els perjuís del consum d'alcohol i, més important, per a mostrar als jóvens que alcohol i festa no són dos conceptes que vagen units, l'Ajuntament de València ha llançat la campanya 'Cuida't, eres important'. Amb este lema es vol convidar els jóvens a què compten les seues experiències i que desmostren que amb menys alcohol hi ha més diversió.

La campanya es desenrotlla des d'esta setmana i fins al pròxim 6 de març i les dates triades no són fortuïtes: "Ho fem en estes dates perquè els jóvens ixen més en Falles, ixen fins més tart i molts s'inicien en el consum de l'alcohol", ha explicat la regidora de Sanitat i Salut Pública, Maite Girau.

I és que les xifres de consum d'alcohol entre jóvens són alarmants, tal com ha recordat l'edil. Segons les últimes dades a nivell nacional un 78% de les jóvens i un 72% dels jóvens consumix alcohol sovint, xifres que augmenten si coincidixen festes, fet que s'ha comprovat analitzant les mostres fecals de les aigües en festes com els Sant Fermines a Pamplona.

Les xarxes socials cobren especial importància en este pla. Davall l'hashtag #MenosAlcoholMásDiversión i el mateix en valencià (#MenysAlcoholMésDiversió) els jóvens poden comptar les seues experiències en Twitter, Instagram i Facebook: "Volem tindre contacte amb els més jóvens i la forma d'arribar a ells és a través d'estos mitjans", ha explicat Armando Serrano, tècnic responsable de la campanya.

Junt amb esta campanya en xarxes socials es repartiran cartells d'una imatge d'una xica després d'haver consumit alcohol i comptant l'experiència viscuda: "L'alcohol distorsiona la realitat i fa que les nostres relacions es compliquen", ha explicat l'edil de Sanitat. Els cartells es repartiran en els centres escolars, de joventut i de servicis socials, en els expositors del mobiliari urbà i en els casals fallers.

La campanya, que estarà a disposició de la Conselleria de Sanitat, també es podrà utilitzar com a material per a la reflexió i l'anàlisi en els centres escolars. De fet una altra de les mesures que es va a prendre és fer vídeos en les escoles reflexionant sobre el tema.

Un altre dels problemes que preocupa és el cannabis, la droga il·legal que més es consumix així com l'addicció a les xarxes socials. Són dos qüestions que també abordaran des del Pla Municipal de Drogodependencies (PMD) i per a això organitzen tallers.

Pujar