27 de gener de 2020 27/1/20

La Crida podria tornar a març després de dos dècades

La Crida podria tornar a març després de dos dècades - (foto 1)
  • El Ple de Junta Central Fallera pretén proposar el canvi de dates d'algunes cites tradicionals per concentrar-les en caps de setmana propers a les Falles

MÉS FOTOS
La Crida podria tornar a març després de dos dècades - (foto 2)

Aquest dimarts a la vesprada té lloc el Ple de Junta Central Fallera. Una assemblea normal -com es realitza mensualment- excepte pel que es podria decidir en aquesta: la data de la Crida. El regidor de Festes i president de Junta Central Fallera (JCF) proposarà que la Crida que dóna inici a les falles siga l'1 de març de 2020, diumenge.

Segons ha pogut saber elperiodic.com per fonts de la direcció, es pretén retardar el discurs de les falleres de l'últim cap de setmana de febrer al primer de març com ja es realitzava en els anys noranta. L'objectiu no és un altre que acostar les cites festeres a les dates centrals de falles.

Té més sentit celebrar la Crida més prop dels primers actes fallers així com altres cites importants per a generar més oportunitat turística, es defensa. Així, també es proposarà que el dia 28 siga la gala fallera, un dia abans de la Crida.

Per al següent cap de setmana se celebraria la Cavalcada del Ninot i la mascletà, mentre que el tercer cap de setmana seria per a la plantà infantil i la gran. Així, les grans cites falleres caurien en cap de setmana.

Tot això està previst que es debata aquesta vesprada del dimarts, segons confirmen fonts de JCF a aquest digital.

Pujar