22 de gener de 2021 22/1/21

Crema a Mallorca un buc de càrrega que es dirigia a València

Crema a Mallorca un buc de càrrega que es dirigia a València - (foto 1)
  • L'incendi està controlat i quinze tripulants han sigut evacuats per l'helicòpter Helimer 205

MÉS FOTOS
Crema a Mallorca un buc de càrrega que es dirigia a València - (foto 2)

El buc de càrrega italià Gran Europa va patir un incendi aquesta matinada a 25 milles del sud de Mallorca quan es dirigia al port de València. El mercant navegava amb 25 tripulants i portava a bord més de 1.800 vehicles en el moment de l'incendi, que actualment està “controlat”, segons ha informat el Ministeri de Foment.

Quinze dels tripulants van ser evacuats per l'helicòpter Helimer 205, que els va traslladar al buc de l'Armada Martín Posadillo, prop del lloc de l'emergència. Les persones evacuades han sigut ateses pels metges del buc militar i es troben en bon estat, sense presentar lesions de consideració. Mentrestant, la resta de la tripulació, inclòs el capità, han romàs a bord del buc per a ajudar a combatre el foc del Gran Europa. 

També estan participant en l'extinció altres tres unitats *pertenecienrtes a Salvament Marítim (Salvamar Acrux, la Guardamar Cal·líope i el buc Marta Mata), així com un altre helicòpter i l'embarcació de la Guàrdia Civil de Balears. A més es dirigeixen a la zona afectada el remolcador d'altura SAR Mesana, que arribarà a primera hora de la vesprada, i el buc anticontaminació Clara *Campoamor, davant l'emergència des de la Base Estratègica de Salvament de Castelló. De la mateixa manera, s'han activat els plans autonòmics i locals per a la prevenció de possibles abocaments tòxics.

Tots els col·laboradors de l'operació tenen com a prioritat extingir les flames i refredar el buc de càrrega, segons ha confirmat la Delegació del Govern a Balears. A més, centren els seus esforços a dur a terme l'operació de remolc del vaixell al port de Palma per si en un determinat moment fóra necessària.

l Gran Europa, que compta amb 20 anys d'antiguitat, és un “car carrier” de la naviliera Grimaldi Lines, i havia partit del port italià de Salern per a arribar fins a la seua destinació a València. 

Per part seua, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha suspés aquest matí la seua agenda per a seguir de prop l'extinció de l'incendi, segons han confirmat fonts del PSOE.

Pujar