elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Corts en Metrovalencia des d'aquest dilluns: aquests són els trams afectats

Corts en Metrovalencia des d'aquest dilluns: aquests són els trams afectats
  • Es recomana als usuaris que s'informen del pas dels trens, així com de la ubicació i freqüència dels autobusos

Des d'aquest dilluns, 25 de juliol, Metrovalencia patirà corts en alguns trams en donar principi les obres de renovació de via en diferents trams en superfície de les Línies 1, 2 i 3.

Davant l'inici de les obres, planificades en els mesos d'estiu quan hi ha menys viatgers i viatgeres, FGV ha previst oferir servei d'autobús substitutori en aquells trajectes en els quals Metrovalencia ha de realitzar corts parcials a causa dels treballs de manteniment i millora de via.

Aquestes són les línies afectades

En línia 1 (Castelló-Bétera), les obres previstes afecten, del 25 de juliol al 31 d'agost, el tram Alginet-Castelló i, del 8 d'agost al 31 d'agost, a la connexió entre Entroncament i Bétera.

En línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), els treballs començaran també el 25 de juliol fins al 3 d'agost, en el tram L'Eliana-Llíria i, del 4 d'agost al 21 d'agost, entre Els Carolines i Font del Pitxer.

En línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport), els talls del servei comencen el 25 de juliol i es prolongaran fins al 31 d'agost entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó.

Aquest servei substitutori d'autobús s'oferirà quan hi haja servei nocturn especial per ser divendres, dissabte o vespra de festiu.

Es recomana a les persones usuàries que s'informen del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències dels mateixos en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d'informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv o l'App oficial de Metrovalencia.

En cada estació de metro, FGV posarà a la disposició de les persones usuàries informadors per a facilitar l'accés a les parades d'autobús i realitzar transbord, atés que algunes d'elles, per impossibilitat física d'accés dels vehicles, no es troben en la pròpia estació del tren.

Actuacions previstes

Per a executar aquestes actuacions la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d'euros, IVA inclòs, amb l'objectiu de renovar diferents trams d'aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va realitzar a l'abril d'enguany, s'actua sobre aparells de via (desviaments, fuites, travessies, etc) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s'han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Pujar