29 de novembre de 2020 29/11/20

Les Corts d'Honor més solidàries

Les Corts d'Honor més solidàries - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les Corts d'Honor més solidàries - (foto 2)
  Les Corts d'Honor més solidàries - (foto 3)
  Les Corts d'Honor més solidàries - (foto 4)
  Les Corts d'Honor més solidàries - (foto 5)

  Com cada any la solidaritat és la gran protagonista en el Sopar Anual de Corts d'Honor. Ja són 24 edicions les que es porten celebrant, 24 grans cites en les quals es reuneixen centenars de Falleres Majors de València i components de Corts d'Honor.

  L'actual edició es va celebrar en la nit d'ahir en La Ferradura i va comptar amb la Cort d'Honor de 2001 com a organitzadora. Esta responsabilitat ha sigut particularment emotiva en esta ocasió. Era la cort de 1992 la que al principi havia de ser l'organitzadora d'esta edició però les circumstàncies van portar a Adriana Polo i la seua Cort d'Honor a demanar avançar el seu torn. Açò té un motiu, fa poc més d'1 any, una de les components de la Cort d'Honor 2001 va perdre al seu xicotet Cayetano per la malaltia del Síndrome de Costello. Esta situació els va fer donar el pas avant i organitzar el sopar de corts de 2017 perquè els fons recaptats es destinen a la investigació d'esta malaltia rara.

  Desenes de col·laboradors van voler col·laborar aportant suculents regals per al sorteig més esperat de l'any. Fins a 50 lots es sortearen entre els assistents. A més, els toreros José Mª Manzanares i Cayetano Rivera van donar un capot i una muleta que seran subhastades en Ebay i el recaptat per la seua venda anirà destinat a la mateixa causa.

  Sí, va ser una cita francament emotiva però també festiva. Desenes i desenes de falleres que han representat a València es reunien per a recordar els seus regnats. Ni més ni menys que de 1953 i 1954 van ser les dos assistents més longeves. Açò mostra la grandesa d'esta cita ja que sengles representants van ser rebudes per tota la sala en peu. Més de 60 anys després van rememorar el seu any dedicat a la festa fallera.

  A més del recaptat en la nit d'ahir i amb la venda de tiquets s'ha posat a la disposició de qui desitge col·laborar una fila 0: ÉS75 3159 0066 9625 0885 4912.

  I seran ja 25 sopars de corts quan l'any que ve, esta vegada sí, siga la Cort d'Honor de 1992 la que organitze l'esperada vetlada anual.

  Pujar