elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Corpus 2022: Programació de la “festa grossa” de València

Corpus 2022: Programació de la “festa grossa” de València
  • El día grande de la denominada “festa grossa” de la ciudad será este domingo, 19 de junio, cuándo se festejan dos de los actos más señalados del Corpus

València celebra aquest cap de setmana la festivitat del Corpus, una de les tradicions més antigues i importants de la ciutat. Diferents actes religiosos, folklòrics i culturals configuren el programa d'aquesta celebració que conclourà el dimecres 22 de juny, amb la representació de les danses de l'octava del Corpus en el monestir Sant Miquel dels Reis.

El dia gran de la denominada “festa grossa” de la ciutat serà aquest diumenge, 19 de juny, quan es festegen dos dels actes més assenyalats del Corpus.

Dissabte 18 de juny

A les 18.00 hores, en la plaça de la Verge, serà la representació del Misteri de Sant Cristòfol i el Misteri d’Adam i Eva, a càrrec del col·legi diocesà Santiago Apòstol.

A les 23 hores, també en la plaça de la Mare de Déu, està previst el concert de la Banda Municipal de València, dirigida per Rafael Sanz Espert.

A les 24 hores, serà la Nit de Festa, amb cercavila i banda de música pel recorregut invers de la processó. També es lliuraran els premis dels balcons adornats.

Diumenge 19 de juny

De 9 a 9.30 hores, serà el repic de campanes des de la torre del Micalet

A les 12 hores, després de la missa en la Seu, serà la Cavalcada del Convit, que es realitza des de l'any 1516, i que suposa una crida a la ciutadania perquè assistisca a la Processó de la vesprada. En la desfilada intervindrà el representant de l'Església, el Capellà dels Roques, que s'encarregarà de convidar a la festa. A aquest personatge li precedirà la Guàrdia Municipal Muntada i diverses comparses que s'exhibiran en balls tradicionals com les danses del “Corpus” i la Degollà.

De 12 a 12.30 hores s'efectuaran els voltejos de campanes corresponents a la festivitat del Corpus des del Micalet.

A la vesprada, a les 16.30 hores, es realitzarà el pas de les roques.

A les 17.15 hores eixiran els carros de la murta; i un quart d'hora després el faran els gegants, i capgrossos, la magrana i la Moma, protagonista d'un dels balls més específic i antic de la festivitat del Corpus que simbolitza el triomf de la virtut sobre els set pecats capitals.

A les 19 hores començarà la Solemne Processó del Corpus de València que eixirà de la Catedral per la porta dels Apòstols, per a continuar per la plaça de la Verge, els carrers Cavallers, Tossal, Bosseria, Mercat, Maria Cristina i Sant Vicent, Lluís Vives, Mar, Avellanes, Palau, i la plaça de l’Almoina fins a la catedral.

I, per a finalitzar aquest acte en el qual participaren les falleres majors de valència, a les 21 hores, s'efectuarà el tradicional volteig de campanes des del Micalet.

Pujar