elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria de Transició Ecològica presenta projectes per a la conservació de L'Albufera

La Conselleria de Transició Ecològica presenta projectes per a la conservació de L'Albufera
  • Les actuacions seleccionades, per un import superior als 60 milions d'euros, repercuteixen entre ells per la interconnexió dels ecosistemes del parc i la seua comunicació amb la mar

MÉS FOTOS
La Conselleria de Transició Ecològica presenta projectes per a la conservació de L'Albufera - (foto 2)

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha aprovat hui la declaració d'interés dels projectes que es presentaran als fons europeus Next Generation relacionats amb la conservació del parc natural de L'Albufera.

La decisió, que s'adopta després d'un ampli procés participatiu, ha tingut lloc en una reunió presidida per la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, i la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica, Paula Tuzón. A la trobada ha assistit també el vicealcalde de València, Sergi Campillo i representants dels col·lectius implicats en la gestió de L'Albufera, sindicats agraris, regants, ecologistes i ambientalistes, entre altres.

Els projectes seleccionats, per un import superior als 60 milions d'euros, se centren en la restauració d'ullals -els brolladors naturals que circumden el llac-, la recuperació de motes, l'adquisició i restauració de tancats i la restauració de l'orla de vegetació helofítica del llac de L'Albufera.

"Els projectes es complementen i repercuteixen els uns en els altres d'acord amb la interconnexió de tots els ecosistemes aquàtics al Parc i la seua comunicació amb la mar", ha explicat la consellera.

Entre les actuacions prioritàries s'inclou també la restauració de séquies i barrancs. El bon estat dels llits i canals és indispensable per a la gestió i conducció de les demandades aportacions del Túria i sobretot del Xúquer, que millorarien significativament la qualitat de l'aigua de l'aiguamoll.

Per la seua part, el vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha agraït a la Conselleria l'elaboració de "un bon portofolio de projectes susceptibles de ser finançats amb els fons Next Generation. Des de l'Ajuntament i el servei municipal de Devesa-Albufera s'ha fet un esforç molt important per presentar projectes preliminars perquè la Conselleria elaborara el portfolio que es presentarà al Govern per a millorar la gestió del parc natural amb fons europeus.", ha dit Campillo.

Pujar