elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell col·labora amb la UPV i la Universitat de València en el desenvolupament d'activitats de la Càtedra de Nova Transició Verda en 2021

  • Es desenvoluparan programes d'investigació, formatius i de reflexió orientats cap a la lluita contra el canvi climàtic en el context de l'hàbitat sostenible

  • La Generalitat finançarà aquestes activitats amb una aportació anual de 35.000 euros per a cadascuna de les universitats

El Consell ha autoritzat dos acords de cooperació de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV) per a la realització de les activitats de la Càtedra de Nova Transició Verda durant l'exercici 2021.

El juliol de 2020 es va signar el conveni-marc entre la Generalitat i les universitats públiques de la Comunitat per a la creació de la Càtedra de Nova Transició Verda. Tant la UPV com la UV estan interessades a col·laborar a través de programes d'investigació, formatius, culturals i de reflexió universitària, orientats cap a la lluita contra el canvi climàtic, en el context de l'hàbitat sostenible.

En aquest context, l'objecte d'aquests acords és instrumentalitzar la subvenció per a l'exercici 2021 a favor de les universitats per a finançar les despeses de funcionament de la Càtedra de Nova Transició Verda, amb la finalitat de contribuir a impulsar la consecució del dret a un habitatge sostenible i el seu entorn urbà en el marc de la governança de la transició ecològica i la lluita contra el canvi climàtic en la Comunitat Valenciana.

En concret, la Vicepresidència Segona finançarà aquestes activitats amb una aportació anual de 35.000 euros per a cadascuna de les universitats.

Els convenis estableixen que les universitats hauran de dur a terme activitats d'anàlisis i reflexió crítica sobre el canvi de paradigma constitucional/normatiu amb perspectiva de gènere, així com els procediments més efectius per a avançar en aquests drets.

A més, propiciaran activitats diverses com a seminaris, jornades, conferències, concursos, exposicions, estudis, tallers, cursos; activitats de formació i d'extensió universitària; així com altres activitats culturals que s'acorden amb posterioritat, relacionades amb les temàtiques de la càtedra i la Vicepresidència Segona. També es realitzaran labors divulgatives al llarg del territori valencià.

Els convenis entren en vigor en el moment de la seua signatura i la seua vigència serà fins al 31 de desembre de 2021. Una comissió mixta s'encarregarà del seguiment i control de la seua execució.

Pujar