elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Agrari millora les instal·lacions de reg de l’horta productiva del sud de València

El Consell Agrari millora les instal·lacions de reg de l’horta productiva del sud de València
  • Alejandro Ramon ha comprovat in situ les millores de què es beneficiaran els regants dels motor de l’Alter de Romaguera, la Font de Bonet i Castellar

MÉS FOTOS
El Consell Agrari millora les instal·lacions de reg de l’horta productiva del sud de València - (foto 2)
El Consell Agrari millora les instal·lacions de reg de l’horta productiva del sud de València - (foto 3)

El regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València i vicepresident del Consell Agrari de València, Alejandro Ramon, ha comprovat in situ les obres de manteniment i millora de les instal·lacions del sistema de reg en francs i marjals, unes intervencions que també optimitzen la seguretat i que beneficiaran regants de l’horta productiva del sud de València.

Concretament, s’ha actuat, entre millores i reparacions, sobre 18 partidors principals i s’ha instal·lat un total de 35 comportes noves d’acer inoxidable amb reductor per a incrementar així la seguretat i facilitar l’operació en els partidors. S’han millorat i reparat els partidors troncals de les séquies principals de francs, marjals i extremals de l’horta al sud del terme municipal i se’n beneficiaran la totalitat dels regants dels motor de l’Alter de Romaguera, de la Font de Bonet i de Castellar.

D’ara endavant, en els partidors més importants d’esta zona d’horta, amb la maneta del reductor es pujarà o es baixarà la comporta i ja no serà necessari ni alçar trapes pesades de partidor ni estanyar una séquia per sota de la cota del terreny, evitant alhora el perill associat a això. “Guanyem, en definitiva, en eficàcia i en seguretat, quant a la comoditat en la manipulació dels partidors, i en eficiència pel que fa a la disminució en les pèrdues per la substitució del procediment tradicional d’estanyar amb plàstics, teles o papers per l’operativa amb paletes hermètiques d’acer inoxidable”, ha explicat Alejandro Ramon.

L’esforç inversor del Consell Agrari de València en la campanya de millora i reparació de les infraestructures de francs, marjals i extremals de 2021 ha ascendit fins els 90.230,78 euros, amb els projectes i l’execució material.

Les intervencions sorgixen arran l’assistència tècnica contractada per elaborar un estudi de necessitats i solucions tècniques per a la millora de l’eficiència del reg i l’automatització en eixe sistema tradicional al municipi de València. L’inventari de necessitats obtingut va servir de marc per a definir per part del Consell Agrari de València un projecte d’obra de millora i un altre de reparació per als partidors de reg de francs, marjals i extremals de les partides de l’horta de Forn d’Alcedo i Castellar-l’Oliveral.

Per a enguany el regidor ha manifestat que es pretén continuar l’esforç de modernització i reparació de les infraestructures de francs, marjals i extremals amb una nova campanya d’inversió per part del Consell Agrari de València d’impuls a l’activitat agrària.

Pujar