30 de novembre de 2020 30/11/20

Els conflictes veïnals es van disparar durant l'Estat d'Alarma en València

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu
  • Aarón Cano: “La Policia Local va assumir el repte d'adaptar-se a una nova situació”

Els conflictes veïnals van augmentar considerablement durant l'Estat d'Alarma, concretament en un 82%. Es tracta d'una de les principals conclusions d'un informe elaborat pel Servici de Mediació Policial i pel Gabinet d'Estudis i Prospectiva de la Policia Local de València que mostra també l'eficàcia de la mediació policial per a abordar els conflictes veïnals a partir de l'elevat nombre d'acords aconseguits.

Les dades del Servici de Mediació assenyalen en un 79% la taxa d'acords positius. Entre els tipus de conflicte en els quals han intervingut  destaquen els produïts a partir de molèsties per soroll com la música o televisió alta i arrossegament de mobles; les molèsties provocades per animals i mascotes; situacions provocades per “obres”; i per raons relacionades amb “la salubritat i la higiene”.

Les causes de les disputes de convivència les trobem en les situacions derivades del confinament de la població, atès que s'han intensificat circumstàncies que generen estrès i que afavoreixen un clima tendent al conflicte. I és que, segons les dades presentades, durant l'Estat d'Alarma s'han disparat els casos de conflictes entre veïns en un 82%.

Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, ha reconegut que “esperava un augment dels conflictes veïnals durant l'Estat d'Alarma” i ha manifestat que “la Policia Local de València ha respost al repte que li plantejava el confinament de la població”. "No sabem si esta situació  ve per a quedar-se, però si sabem el que hem de fer per a adaptar-nos a esta nova realitat i millorar el servici i atenció a la ciutadania”, ha indicat el responsable de Seguretat municipal.

 “La Policia Local de València és una institució amb 150 anys d'història i al llarg d'ella ens hem adaptat i reinventat. Hem de plantejar la necessitat d'adaptar les eines actuals, amb les quals compta la mediació policial per a la gestió de les disputes de convivència, a una realitat marcada per les mesures de seguretat sanitàries establertes per a controlar la pandèmia de la COVID-19", ha conclòs Cano.

Un augment dels conflictes veïnals durant la pandèmia que va instar que l'equip de Mediació preparara un servici de Mediació gratuït a través de mitjans electrònics, telèfon i correu electrònic -mediacionpolicial@valencia.es- per a abordar les disputes per convivència a la ciutat de València durant l'emergència sanitària.

Així mateix, l'eslògan “Recorda que el millor símptoma d'una bona salut, és una bona convivència" ha sintetitzat el contingut de la guia de convivència (Español i Inglés) amb la finalitat d'afavorir una convivència veïnal sana durant el confinament.

Pujar