elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Confiscat al port de València la segona partida més gran de cocaïna de l'any, destinació Portugal

Confiscat al port de València la segona partida més gran de cocaïna de l'any, destinació Portugal
  • En total, 700 quilos de cocaïna que estaven ocults en un contenidor amb destinació Portugal

MÉS FOTOS
Confiscat al port de València la segona partida més gran de cocaïna de l'any, destinació Portugal - (foto 2)

L'Agència tributària i la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han confiscat 700 quilos de cocaïna que estaven ocults en un contenidor amb destinació Portugal en el curs d'una actuació realitzada a les terminals de contenidors del port de València, sota la direcció de la Duana Marítima, sobre contenidors procedents de països de risc en el trànsit de cocaïna.

Els funcionaris de l'Agència Tributària i de la Guàrdia Civil, van detectar el dia 26 passat una unitat les portes de la qual estaven mal tancades i sense el corresponent precinte. En inspeccionar aquest contenidor es va observar immediatament que sobre la càrrega hi havia una sèrie de bosses de grans dimensions, de color negre, de les que s'utilitzen freqüentment per transportar estupefaents.

El contenidor, procedent del Salvador i carregat amb retalls tèxtils, havia arribat a València a bord del vaixell MSC GISELLE. Es tractava d'una unitat en transbordament, ja que el seu destí final era el Port de Sines, a Portugal.

En total es van trobar 21 d'aquestes bosses i un total de 700 quilos de cocaïna. Aquesta incautació és la segona més important realitzada aquest any al Port de València.

La modalitat de partida utilitzada en aquesta ocasió ha estat la coneguda com a 'ganxo perdut' o 'rip-off', tantes vegades emprada als ports comercials on recalen els vaixells que arriben de Sud-amèrica, mitjançant la qual es contamina amb droga el contenidor a origen, o als ports intermedis, sense coneixement de l'empresa importadora, que a més opera legítimament a nivell internacional, i una vegada descarregat el contenidor a qualsevol port de destinació, són els membres de l'organització delictiva els que s'ocupen de rescatar la partida de la droga dins del mateix port, de forma clandestina, abans que aquest contenidor seguixca el seu curs fins a la destinació final.

La Unitat d'Anàlisi de Riscos del port de València és una unitat de composició mixta, formada per membres de l'Oficina d'Anàlisi i Recerca Fiscal, de la Guàrdia Civil, i per personal de Vigilància Duanera, del Departament de Duanes i Impost Especials de la Agència Tributària. Aquesta Unitat opera al Port de València analitzant el trànsit de mercaderies, i seleccionat, per a la seua inspecció, aquells contenidors que poden representar un determinat risc, no només per trànsit d'estupefaents, sinó de contraban de qualsevol altre tipus de gènere o frau.

Pujar