elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
VALÈNCIA - FALLES

Coneix la nova directiva de Pere Fuset

Coneix la nova directiva de Pere Fuset
  • Havies fet travessa amb la directiva de Pere Fuset? Comprova si has encertat

  • Noms sonats i nous es combinen en la nova directiva de Pere Fuset

Només han passat 5 dies des que les falles de 2023 passaren a la història i l'actualitat fallera torna a un primer pla. Fa 3 mesos l'alcalde de València. Joan Ribó, va anunciar que Pere Fuset tornaria a assumir la Presidència de la Junta Central Fallera en acabar la setmana fallera. Fuset tornaria una vegada arxivada la causa judicial que pesava sobre ell. Esta tornada s'anunciava com a cordial i consensuada encara que han sigut algunes més les traves amb les quals s'ha trobat.

Comiat de Carlos Galiana

El seu predecessor, Carlos Galiana, s'acomiadava este mateix matí a manera de contraprogramació televisiva. Feia balanç dels seus 3 anys al capdavant de les Falles. S'ha anat traient múscul per la seua gestió des de la crisi per la pandèmia fins a l'organització d'unes falles de les més multitudinàries que es recorden. Més enllà del comentat per Galiana, quedaran recordades pel trasllat dels castells o una ofrena amb grans retards però sobretot perquè han suposat la volta a la completa normalitat.

Torna Pere Fuset

Ja no és moment de parlar de Galiana. Les falles passen una nova fulla de la seua història i per segona vegada Pere Fuset pren el comandament. Han sigut 3 anys i 2 mesos exactament els que fa des que va ser apartat de la presidència amb motiu de la seua situació judicial. Ha sigut un període dur però ja queda arrere. Fuset mira cap avant i superant obstacles planifica els pròxims mesos, fins al 28 de maig que hi ha eleccions. S'ha vist en la tessitura d'haver de fer un equip en temps rècord per a, en principi, 2 mesos. Arribaran les urnes i amb elles s'obri la possibilitat que el comandament i la directiva viva una nova remodelació. Es donaria així la curiosa circumstància de tindre 3 presidents de Junta Central Fallera diferents en tot just 3 mesos.

En la seua carta de benvinguda Fuset ha mostrat la seua voluntat de continuar amb els equips conformats a la seua arribada. Pel bé de la festa fallera apostava per la continuïtat de la directiva i els seus equips de treball. No tots han acceptat la seua proposta i igualment els ha agraït la seua dedicació en els últims mesos. De la mateixa manera ha agraït a aquells que continuen la seua lleialtat a les Falles, terme en el qual ha incidit.

Nova directiva

Són moltes les travesses i els noms que s'han remenat per a compondre la directiva del retorn de Fuset. Alguns noms molt sonats i alguns més sorprenents però tots reconeguts fallers.

La nova directiva de la Junta Central Fallera està composta per:

Secretària General: Inmaculada Mata (Àrees de Secretaria, Informàtica, Censos, Recompenses, Arxiu i Biblioteca).

Vicepresident 1r: Daniel*Buj (Àrees de Festejos y Actes Oficials i Juntes Locals).

Vicepresidenta 2a: Alicia Gimeno (Àrees d'Infantils, Joventut i Esports).

Vicepresident 3r: Borja Sanz (Àrea de Protocol i Relacions Públiques).

Vicepresidenta 4a: Carolina Albiach (Àrees de Cultura i Publicacions).

Vicepresident 5é: Nacho Fuertes (Àrees de Comunicació, Solidaritat i Inclusió, Patrimoni i Promoció Exterior).

Noms que ja han format part en les directives de Fuset en la seua anterior etapa com Inmaculada Mata, Daniel Buj i Irene Sánchez. Tampoc sorprén trobar-se amb Borja Sanz com a vicepresident o el relleu natural de Nacho Fuertes (fins ara delegat de Comunicació). Els noms menys esperats han sigut el d'Alicia Gimeno i Carolina Albiach els qui arriben recolzades amb un ampli bagatge faller.

Fins al 22 de maig

Així inicia Fuset la seua segona etapa al capdavant de la Junta Central Fallera. Amb un equip configurat a contrarellotge entre noms lleials a ell i altres “nous”. Este equip estarà al comandament almenys fins al 28 de maig quan les urnes decidiran la continuïtat o no de Fuset.

Pujar