elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

61 conductors sancionats el primer dia de campanya de control de patinets a València

61 conductors sancionats el primer dia de campanya de control de patinets a València
  • La majoria de les denúncies s'han produït per la utilització d'auriculars, telèfons mòbils o la manca de casc

El primer dia amb sancions de la campanya de control de vehicles de mobilitat personal (VMP) va acabar amb 61 sancions i 508 vehicles controlats. La majoria de les denúncies, 43 en concret, es van produir per la utilització d'auriculars, telèfons mòbils o la manca de casc. La Divisió de Seguretat Viària i la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) també van imposar 12 denúncies per circular per sobre de la vorera, que implica una sanció de 101 euros i tres per circular per calçades on no hi ha un límit per circular a 30 quilòmetres per hora, que també comporta una sanció de 101 euros.

“És fonamental que els usuaris de vehicles de mobilitat personal interioritzin el respecte i compliment de les normes de circulació i la informació primer i la sanció després són necessàries perquè aquells conductors que incomplien les normes bàsiques de circulació a la ciutat senten que ha acabat una sensació de falsa impunitat” ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano que ha recordat la seva “preocupació per l'augment en el nombre d'accidents en què s'ha vist implicat un vehicle de mobilitat personal en els darrers anys” ha afegit l'edil del Ajuntament de València.

La Policia Local de València va començar dilluns passat 22 de novembre la campanya de control de vehicles de mobilitat personal, la primera setmana amb caràcter informatiu. Durant els cinc primers dies, va controlar un total de 880 vehicles de mobilitat personal i, encara que no es van imposar denúncies, la infracció que va registrar més incompliments va ser, com ahir, la utilització d'auriculars, telèfon mòbil o la falta de casc.

En total, si s'haguessin imposat sancions des del primer dia de campanya, aquesta infracció acumularia 141 denúncies, seguida de la circulació per sobre de la vorera amb 67 i en tercer lloc la circulació per calçades on no hi ha un límit per circular a 30 quilòmetres amb 43 denúncies.

El segon dia de campanya, el dimarts passat 23 de novembre, és el dia que acumula fins ara més infraccions detectades per la Policia Local de València, 98 en concret. La campanya s'està fent actualment a tots els districtes i barris de la ciutat amb radars i proves d'alcohol i drogues. També s'està controlant la circulació de VMP per sobre de les voreres, així com la utilització de cascos o la circulació amb més ocupants que no pas places autoritzades.

Pujar