4 de juny de 2020 4/6/20

Els conductors de l'EMT, exempts de l'ús obligatori de màscares

Els conductors de l'EMT, exempts de l'ús obligatori de màscares - (foto 1)
  • L'empresa considera innecessari el seu ús perquè amb les mesures ja adoptades es garanteix la distància de seguretat

Els conductors de l'EMT no hauran de portar màscares durant la conducció després que l'empresa haja aconseguit un acord amb el Comité de Seguretat i Salut Publica, en la qual s'han concretat els criteris d'aplicació referent a l'ús d'aquest material de protecció.

Després de la reunió, segons queda recollit en un document al qual ha tingut accés elperiodic.com, s'ha acordat que les mesures preventives ja adoptades anteriorment per l'empresa de transport garanteixen la distància obligatòria entre el conductor i els usuaris, per la qual cosa l'ús de màscares deixa de ser obligatori.

No obstant això, si és necessari que els conductors tinguen accés a màscares suficients perquè hauran de fer ús d'elles “quan estiga en contacte amb altres membres de l'empresa o en llocs on no es puga mantindre la distància de seguretat interpersonal”. És a dir, hauran d'usar la màscara en l'eixida del servei i en l'àrea tècnica, entre altres llocs.

Per a això, l'EMT es compromet a subministrar durant el temps que dure l'estat d'alarma màscares a tot el seu personal i reposar-les amb una freqüència de 10 dies.

Cal recordar que l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ja va decidir el mes de març passat reduir el contacte del seu personal de conducció amb les persones usuàries com a mesura de prevenció de la transmissió del *coronavirus. Ho van fer eliminant la venda de bitllets senzills per a evitar el contacte directe i obligant els viatgers a accedir a l'autobús per la porta central del vehicle i validar el seu bitllet.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar