16 de gener de 2021 16/1/21

Condemnen a nou mesos presó a un Guàrdia Civil de València per discutir amb el seu cap

Condemnen a nou mesos presó a un Guàrdia Civil de València per discutir amb el seu cap - (foto 1)
  • El sindicat AUGC denúncia aquests fets i demana que es deixe d'aplicar el Codi Penal Militar

Un Guàrdia Civil destinat en la Comandància de València ha sigut condemnat a nou mesos de presó després d'haver tingut una discussió amb el seu cap durant les seues hores de servei. Uns fets que des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) condemnen i pels quals demanen es deixe d'aplicar el Codi Penal Militar.

Així, segons denúncia el sindicat en un comunicat, la discussió va tindre lloc al maig de 2016 quan una patrulla de la Guàrdia Civil composta per un cap 1o i un guàrdia civil prestant servei van tindre una discussió per la manera de resoldre una actuació acabant aquesta entre insults.

Després de la discussió entre tots dos agents, el cap 1o va decidir comunicar els fets al tinent de la seua unitat qui va autoritzar la suspensió de la patrulla. Una notificació a la qual li va seguir la jurisdicció militar suposant-li a l'agent una condemna de nou mesos de presó com a autor d'un delicte de “insult a superior”.

Per a aquesta sentència, que en l'actualitat és ferma en ser ratificada per la Sala del Militar del Tribunal Suprem, els serveis jurídics de AUGC a València, han sol·licitat la suspensió de l'execució de la pena en considerar “abusiva” la pena i l'aplicació del Codi Penal Militar.

“Davant aquesta situació anacrònica i abusiva, resulta evident que és necessari adaptar les normes penals a la realitat social, davant l'obligació de preservació dels drets fonamentals i llibertats públiques de les dones i dels homes que integren la Guàrdia Civil” defensen des del sindicat.

A més, estudien dur a terme diferents accions de protesta i campanya en RRSS en les pròximes dates per a “denunciar davant la societat la indefensió dels guàrdies civils davant la injusta i innecessària aplicació del Codi Penal Militar als treballadors d'aquest cos”.

Pujar