15 de desembre de 2019 15/12/19

Acord entre Compromís i PSPV a València: tots dos tindran vicealcaldia

Acord entre Compromís i PSPV a València: tots dos tindran vicealcaldia - (foto 1)
  • Cadascun tindrà una vicealcaldia i hi haurà nou àrees de gestió

Després de setmanes de bloqueig, aquest divendres els grups de Compromís i PSPV-PSOE han arribat a un acord de govern. Tal com han explicat Joan Ribó i Sandra Gómez l'acord consisteix en dos vicealcaldies, una per a cada partit. La desconfiança, les picabaralles i les dures declaracions dels últims dies, totes dues formacions han segellat la pau que posa fi a més d'un mes de desgovern en la capital del Túria.

Així, el mandat 2019-2023 estarà format pels dos partits i inclourà dos vicealcaldies: una per a Compromís i una altra per a PSPV-PSOE. A més, hauran nou àrees de gestió: cinc per als de Compromís i quatre per als socialistes. Entre aqueixes àrees està Protecció Ciutadana, Medi Ambient, Economia, Urbanisme, Participació, i Cultura i Educació.

Dimecres passat es van reprendre els contactes entre totes dues formacions, ja que les negociacions havien quedat paralitzades davant la impossibilitat d'arribar a un acord.

Així, després de la Junta de Portaveus celebrada aquest divendres, els líders de totes dues formacions han comparegut davant els mitjans per a anunciar el tancament oficial d'un acord: "Tenim acord de govern progressista per a la ciutat de València. Hem de felicitar-nos per això. Ha costat una mica de temps però les coses bones costen", ha declarat Joan Ribó, qui s'ha mostrat “profundament satisfet”. Reconeix que ha costat però que continuaran treballant durant quatre anys més “amb un plantejament progressista, avançat i de sostenibilitat" com vol "la majoria de valencians i valencianes", ha conclòs Ribó.

Per part seua, la líder dels socialistes, Sandra Gómez, ha insistit que aquest és "un magnífic dia perquè es confirma que al capdavant de l'Ajuntament de València hi haurà un govern progressista i estable que beneficiarà sempre les prioritats marcades per les dues formacions progressistes”. I ha afegit: "treballarem pels nostres barris, per les persones que més necessitat tenen de la política progressista", ha apuntat en aquesta línia.

Des del PSPV també han volgut mostrar la seua “absoluta satisfacció per l'acord aconseguit”. Es desconeixen encara el nom dels regidors de Compromís i del PSPV que estaran al capdavant a cada delegació encara que sí han avançat que segueix la mateixa línia que en el repartiment que s'ha fet en la Generalitat. Està previst que en les pròximes hores es vagen tancant els detalls de l'acord.

ocultar
Acord entre Compromís i PSPV a València: tots dos tindran vicealcaldia
Pujar