elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís ja va denunciar en 2014 l’adquisició dels terrenys de la Fórmula 1

  • La compra del terrenys de la Fórmula 1 formaria part de la investigació ara en curs, segons les informacions aparegudes hui als mitjans de comunicació

  • L’entrada de Compromís en la Corporació sacsejà les velles estructures corruptes i va suposar la denúncia de múltiples casos com el conegut hui

  • Els terrenys encara estan per desenvolupar urbanísticament a causa de tota la problemàtica que arrosseguen

L’alcalde de València i portaveu de Compromís, Joan Ribó, va realitzar dos denúncies a la Fiscalia Anticorrupció en octubre de 2014 en relació amb el presumpte cas de corrupció que hui els mitjans de comunicació destapen. Amb l’honradesa i la transparència com a bandera, la irrupció de Compromís en el panorama polític valencià ha suposat una sacsejada a les velles estructures de poder, com hui dia encara es demostra.

Joan Ribó va denunciar, per una part, la compra dels terrenys del PAI del Grau per 300 milions d’euros, a càrrec de la mercantil Acinelav Inversiones 2006, una empresa participada per l’empresari i constructor detingut hui, a través de la seua marca Construcción Valencia Constitución. Acinelav, cal recordar-ho, també estava participada per Bancaixa, sòcia de Valmor Sports, l’encarregada de dur endavant les obres de la Fórmula 1. Així mateix, Joan Ribó va denunciar les obres del circuit de la Fórmula 1, amb els seus sobrecostos.

Segons s’ha sabut hui a través dels mitjans de comunicació, entre les milionàries operacions que estan sota investigació policial es trobaria l’actuació urbanística desenvolupada al Grau, en la qual es van adquirir els antics terrenys de dipòsits de CLH per 300 milions d'euros. Així, estes informacions apunten a la compravenda fraudulenta dels terrenys i l’operació urbanística que comportaren.

Estaríem, per tant, davant la vinculació definitiva de la família Barberà-Corbín amb els negocis foscos de la Corporació municipal al llarg de la primera dècada dels 2000, que esguitaria presumiblement als dos grans partits que la conformaven, a través de mossegades als contractes públics.

Finalment, torna a demostrar-se que va ser amb l’entrada de Compromís a l’Ajuntament de València i amb la ruptura del bipartidisme que comença a desemmascarar-se la trama de corrupció que afectava l’Ajuntament de València. L’objectiu, ara, és que puguen ser recuperats els diners que haurien estat sostrets, presumptament, a tots els valencians i valencianes.

Pujar