elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La complicada situació de les escoles infantils: "Si tenim més despeses i menys alumnes, el resultat és precari"

La complicada situació de les escoles infantils: "Si tenim més despeses i menys alumnes, el resultat és precari"
    MÉS FOTOS
    La complicada situació de les escoles infantils: "Si tenim més despeses i menys alumnes, el resultat és precari" - (foto 2)

    *FSIE, el sindicat majoritari en l'Educació Infantil en la Comunitat Valenciana, ha traslladat a l'Ajuntament de València la seua preocupació davant la incertesa econòmica de les escoles infantils i ha plantejat l'increment de les ajudes per a assegurar tant el manteniment dels centres com el dels llocs de treball.

    Així, durant una reunió mantinguda amb la regidora de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, han abordat la “inquietud” davant la situació d'algunes escoles infantils de gestió indirecta i les condicions dels treballadors que “estan llançant un SOS a l'Ajuntament davant un futur poc clar”.

    En aquest context, han proposat que es revise, actualitze i millore tant les ajudes econòmiques a les famílies com el xec escolar. D'aquesta manera, el sindicat considera “imprescindible posar ordre a tanta incertesa” ja que “els centres necessiten conéixer la quantia que rebrà cada família, per a poder organitzar el funcionament d'aquest, i del seu personal, que no pot incrementar ni mantindre davant la inseguretat dels pagaments, disminució d'inscripcions, o retard en sol·licituds”.

    Difícil situació del sector

    FSIE ha exposat les difícils condicions laborals del sector d'Infantil a la ciutat de València, a causa de la disminució d'alumnat en ensenyaments no obligatoris i a l'augment de la despesa dels centres a conseqüència de les exigències higienicosanitàries derivades de la COVID19. “Si tenim més despeses i menys alumnes, el resultat és precari i a més, genera molta inquietud ja que es tradueix en una condicions laborals poc gratificants, contractes més precaris, jornades més complicades i ocupació temporal, en la seua majoria, femení”.

    A més, ha afegit el sindicat, la labor dels professionals “va més enllà de la mera custòdia dels menors, treballant amb ells aspectes fonamentals del seu desenvolupament”.

    En aquest context, el sindicat ha plantejat la necessitat de controlar en quins centres s'està admetent xiquets i no permetre l'existència de centres no autoritzats. De la mateixa manera, han defensat la necessitat de valorar l'esforç dels centres i els seus treballadors per a mantindre les condicions higienicosanitàries i la competència del personal en els centres d'educació infantil.

    Pujar