elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La comissió de Projecció Territorial de la Universitat de València aprova l'informe de 2019 i el pla 2020

La comissió de Projecció Territorial de la Universitat de València aprova l'informe de 2019 i el pla 2020

    El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat ha organitzat durant 2019 més de 200 activitats en la totalitat de les comarques del territori valencià, segons es reflecteix en el seu informe anual de gestió. Més de 18.000 persones van participar en les diferents activitats que tenen com a objectiu “la territorialització de la Universitat de València”.

    La comissió no permanent que té per objecte realitzar el seguiment i control dels programes del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat ha aprovat per unanimitat tant l'informe anual de 2019 com el pla d'actuació previst per a 2020. La reunió s'ha celebrat aquest dijous 12 de desembre a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat de València.

    L'informe presentat ha destacat el repte de la “territorialització de la Universitat de València”, que es duu a terme a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat. La Universitat participa així en el desenvolupament territorial valencià, i contribueix a la difusió i arrelament en el territori dels principis i valors universitaris tals com el coneixement, compromís amb la societat, col·laboració institucional, complicitat social i corresponsabilitat en la formació en el territori.

    El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat garanteix la presència de la Universitat de València en el seu entorn territorial de manera estratègica i integral a través d'unes línies de treball preestablides que es desenvolupen a través de diversos programes universitaris com Unisocietat, Universitats Estacionals, Universitat i territori, Erasmus en el Territori, Exposicions itinerants i Docufòrum.

    Al llarg del 2019 el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat ha organitzat més de 200 activitats en 50 municipis de la totalitat de les comarques valencianes; en les quals han participat més de 350 docents i investigadors de 50 departaments, adscrits a 17 facultats de la Universitat de València. S'han organitzat més de 100 conferències en Unisocietat. Han assistit a aquestes activitats més de 18.000 persones.

    L'informe anual també s'ha centrat en el finançament de les activitats realitzades, el 90% de les quals han sigut finançades per la Diputació de València, Caixa Popular, la Generalitat Valenciana a través de les seues Conselleries, ajuntaments o altres entitats valencianes, o a través de la matrícula d’Unisocietat.

    El pla d'actuació per a 2020 contempla augmentar el volum del programa d'Universitats Estacionals, que comptarà en 2020 amb un total de 20 seus, doncs a les 12 actuals se sumen les següents: Requena (sobre la cultura del vi, economia i patrimoni), Cofrentes (termalisme i qualitat de vida), Ayora (apicultura, economia i patrimoni), Cullera (turisme i economia), Alt Túria (les Reserves de la Biosfera), la Canal (cultura de l'aigua, economia i patrimoni), Oliva (territorialitat i agricultura), i una nova edició de primavera a Sagunt sobre igualtat, que se suma a la d'estiu que ja s'organitza en la capital del Camp de Morvedre.

    El programa Unisocietat continuarà en les 12 seus que ja té actives, es completarà a través de l'organització d'activitats complementàries i trobades anuals en la Nau i a Requena, i s'apostarà per millorar la qualitat a través de l'elaboració d'una normativa per a la selecció del professorat en els mòduls acadèmics i cicles de conferències.

    Altres línies de treball durant 2020 aniran encaminades a donar continuïtat a Erasmus en el territori, que seguirà amb noves destinacions; Docufòrum, que ja té prevista la realització de 8 nous documentals; també es mantindrà la investigació aplicada en col·laboració amb Labora i Turisme Comunitat Valenciana; en el programa Universitat i Territori es duran a terme nous projectes: “Agència Valenciana Antifrau”, “Germanies 500 anys”, “Geografia i Territori Valencià” o el projecte “O.D.S.” en col·laboració amb el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, etc.

    La comissió de Projecció Territorial de la Universitat de València està conformada pel vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; el gerent de la Fundació Genera, Cristóbal Suria; un responsable de la Unitat de Suport del Vicerectorat, del Servei d'Informació i Dinamització Sedi, de la Unitat de Cultura Científica-Gabinet de Política Científica i de la Unitat d'Igualtat; els degans i deganes de les Facultats de la Universitat i els directors del ETSE-UV, del Centre Internacional Gandia, del Campus d´Ontinyent, del Parc Científic i del Jardí Botànic; els caps d’Iniciatives vinculats al Vicerectorat; 2 PDI a proposta del Consell de Govern de les persones de la comunitat universitària de reconeguda experiència en matèria de projecció territorial; i 3 estudiants triats per l'Assemblea General d'Estudiants.

    L'informe anual, així com el pla 2020, estan disponibles en la pàgina web del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat: http://projeccio.uv.es

    Pujar