20 de setembre de 2020 20/9/20

Comencen les obres de reurbanització de la segona fase del Cabanyal-Canyamelar

    El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha anunciat que demà dimecres, dia 24, comencen les obres de reurbanització dels carrers de la Barraca, de la Reina i del Dr. Lluch, en el tram comprès entre el carrer dels Pescadors i l'avinguda dels Tarongers. Es tracta del segon dels tres projectes d'urbanització del Pla Confiança. Ha sigut adjudicat a BECSA SAU per un import d'1.427.114 euros, la qual cosa suposa una baixa del 42,35 % respecte de l'import de licitació de 2.475.480 euros. El termini d'execució és de 22 setmanes, per la qual cosa l'obra estarà finalitzada al 2017.

    El projecte suposa la reurbanització dels carrers de la Barraca, de la Reina i del Dr. Lluch, en el tram delimitat pel carrer dels Pescadors i l'avinguda dels Tarongers, així com els carrers de Mossén Planells i del Pintor Ferrandis entre la Barraca i Doctor Lluch. Inclou la remodelació i ampliació de les voreres existents, renovació dels aparcaments amb paviment de formigó, renovació de xarxes d'enllumenat i sanejament, així com millora i reforç del paviment existent en les calçades utilitzant microaglomerat fonoabsorbent, amb la finalitat de disminuir la contaminació acústica. També es col·locarà arbrat en els dits carrers.

    En breu començaran les obres de la tercera fase, que inclou l'avinguda del Mediterrani. A més, hi ha en tràmit els que es realitzaran amb càrrec a l'ARRU per un import d'1,8 milions d'euros, i els del nou Pla Confiança per un import de 2 milions d'euros, així com altres actuacions amb càrrec a l'EDUSI amb subvenció europea.

    Tal com ha manifestat Sarrià, "amb tots estos projectes el Cabanyal-Canyamelar recuperarà la dignitat que mereix. Tot açò, juntament amb la rehabilitació d'edificis i les llicències d'obra nova, faran de la regeneració del barri una realitat".

    Pujar