Comença l’avaluació de mig centenar de caps de servici de l’Ajuntament
48 caps de servici i càrrecs amb funcions anàlogues de l'Ajuntament de València són avaluats des de hui per personal directiu municipal i professors i catedràtics universitaris després d'haver conclós la primera fase del curs d'Expert Universitari en Direcció Pública Local organitzat per la Universitat de València i amb què el Govern de la Nau aposta per la formació del personal municipal com a base de l'optimització dels servicis que l'Ajuntament oferix a la ciutadania.
Tot el personal que ha fet este curs ha elaborat com a treball de fi de curs un pla de millora que consistix en l'aplicació d'un model de gestió avançada als seus llocs de treball. "A partir d'este moment, l'aplicació d'eixos models a la gestió municipal permetrà millorar els servicis que oferim als veïns i veïnes de València. Resulta evident que una major formació de les persones que cada dia posen en funcionament l'engranatge municipal redunda en un benefici directe per a la ciutadania", ha destacat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha insistit en la importància de l'aposta del Govern de la Nau per revertir la manca de formació del personal municipal en les últimes dècades.
Els treballs que estan avaluant-se des de hui fins dijous s'aplicaran en diverses àrees de l'estructura de l'Ajuntament. Com a exemples, a l'Àrea de Medi Ambient i Canvi Climàtic un dels models de gestió avançada que s'aplicarà és l'abordat al treball "Avaluació del servici públic de manteniment de jardins a la zona nord"; en Desenvolupament Urbà i Vivenda s'aplicarà el model desenvolupat al treball "Pla de millora de la gestió de les obres d'urbanització"; en Participació, Drets i Innovació Democràtica, el de "Millora de la transparència i de l'accés de la ciutadania als òrgans col·legiats municipals. El cas del Ple Municipal", i en Alcaldia, el "Pla de millora al procediment d'autorització per a la instal·lació de terrasses vinculades a establiments d'hostaleria i restauració al domini públic de la ciutat de València".
En total són 48 treballs de fi de curs que arriben després d'haver superat 20 crèdits ECTS dividits en diversos mòduls: anàlisi i avaluació de polítiques públiques, organització i estratègia en l'administració pública, gestió de recursos humans i direcció de persones en les administracions públiques; lideratge efectiu, gestió del canvi i innovació i, per últim, l'elaboració dels plans de millora que ara s'avaluen per referents molt rellevants en gestió pública local tant de la Universitat de València com d'uns altres centres universitaris de tot l'Estat i per personal directiu de l'Ajuntament.
"Apostem per un model de gestió pública eficient i moderna que se centre en la ciutadania i ho fem atorgant la importància que tenen als treballadors i treballadores de l'Ajuntament de València i en col·laboració amb la Universitat de València com una plataforma perfecta per formar el nostre personal", ha afirmat Campillo.