6 d’agost de 2020 6/8/20

Colp al contraban de tabac en el Port de València

Colp al contraban de tabac en el Port de València
Colp al contraban de tabac en el Port de València
  MÉS FOTOS
  Colp al contraban de tabac en el Port de València - (foto 2)
  Colp al contraban de tabac en el Port de València - (foto 3)
  Colp al contraban de tabac en el Port de València - (foto 4)

  Agents de la Policia Nacional i de Vigilància Duanera han desarticulat una organització criminal dedicada al contraban de tabac. Els contrabandistes introduïen el gènere al nostre país ocult en contenidors que arribaven al Port comercial de València a bord de grans vaixells del trànsit internacional de mercaderies, lloc on es pretenia burlar els controls duaners per a la seua posterior introducció i distribució en la Península. Com a principals investigats s'ha detingut a un home i una dona establits en la localitat sevillana de Utrera.

  Els contenidors es descarregaven en el Port de València

  La investigació va començar a mitjan mes de febrer de 2020 quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'aquesta organització delictiva, establint-se un dispositiu amb mesures de control i vigilància sobre els contenidors sospitosos que s'estaven descarregant en el Port de València.

  Així mateix, de les investigacions prèvies realitzades es constatava que un dels detinguts va resultar ser emprat de l'empresa la identitat de la qual se suplantava, una empresa d'altra banda aliena a l'activitat delictiva el perfil comercial de la qual respon a una de tantes d'activitat legítima en el trànsit internacional de mercaderies, quan aquesta activitat constitueix, precisament, el seu negoci habitual, la qual cosa genera confiança i l'aparta de tota sospita, per això mateix, tal vegada, els contrabandistes van pensar que el tindrien més fàcil per a importar sense ser descoberts.

  La defraudació d'impostos hauria aconseguit més de dos milions d'euros

  De les investigacions realitzades s'esclaria la identitat dels responsables de l'organització contrabandista, el principal objectiu, de manera que a la fi del mes de maig d'enguany es procedia a l'obertura dels contenidors controlats en el Port de València, trobant-se ocultes en el seu interior més de 900.000 paquets de tabac sense declarar, que d'eixir a consum hagueren suposat una defraudació d'impostos de més de 2 milions d'euros.

  La investigació va entrar en una fase operativa culminant amb l'entrada i registre en diversos domicilis de la localitat de Utrera el passat 17 de juny, acabant amb la detenció de dues persones per delictes de contraban, falsedat documental i usurpació d'estat civil. Així mateix, es va intervindre gran quantitat de documentació, diners en metàl·lic i diferents dispositius electrònics.

  Les persones detingudes i les diligències policials van ser presentades en seu judicial, resolent-se en aquesta instància presó per a una d'elles.

  L'operació va ser duta a terme de manera conjunta pel Grup III de Policia Udyco Sevilla, pel Grup I de Policia Udyco València i per funcionaris de l'Àrea Regional de Vigilància Duanera de València.

  Pujar