27 de novembre de 2020 27/11/20

La ciutat de València ha iniciat el mes més calorós de l'any amb el nivell d'alerta groc

  El mes d'agost ha arrancat marcat per les altes temperatures que s'estan succeint en bona part de la Comunitat Valenciana. La ciutat de València ha iniciat el mes més calorós de l'any amb el nivell d'alerta groc, entre 35 i 39 graus, una situació d'elevades temperatures que es vorà agreujada amb el pas dels dies. Per este motiu la Regidoria de Sanitat i Salut desenvolupa el programa de prevenció i atenció dels problemes de salut derivats de les altes temperatures, en coordinació amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

  L'objectiu d'este programa és minimitzar els efectes negatius de la calor excessiva sobre la salut dels veïns i veïnes de València, especialment d'aquells col·lectius més vulnerables, com els xiquets, les persones d'edat avançada, les embarassades, i aquells que patisquen malalties cròniques. La regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, assenyala que "la importància de protegir a les persones més fràgils és màxima en estes circumstàncies i en açò col·laborem totes les administracions"

  Els ciutadans poden obtenir informació i consells per a combatre les altes temperatures accedint a la web municipal de l'Ajuntament, en el banner "Efectes de la calor". En fer clic en l'enllaç es dirigeix a l'interessat a la informació diària sobre temperatures i consells perquè puguen tenir en compte els possibles augments i alertes sanitàries que puguen produir-se.

  Així mateix, també està a la disposició dels valencians i valencianes el Canal Salut, creat per la Regidoria de Sanitat i Salut amb la finalitat d'informar al ciutadà a través de la web València Salut. El Canal Salut, disponible en la APP municipal, ofereix informació actualitzada i en temps real sobre qualsevol alarma sanitària o esdeveniment que puga tenir efectes sobre la salut dels ciutadans.

  La perllongada exposició al sol o, simplement, mantenir-se actiu i fer esforços durant les hores de major temperatura pot derivar-se en un colp de calor. Alguns dels símptomes que permeten identificar este problema són la temperatura corporal elevada, superior a 39,5 graus, el pols accelerat, mal de cap intens, nàusees o marejos, entre uns altres.

  Pujar