elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats a partir del 29 de juny

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats a partir del 29 de juny - (foto 1)

  El Museu de les Ciències obrirà, a partir del dissabte 29 de juny, des de les 10 fins a les 21 hores fins al 8 de setembre. Es tracta d'una programació especial amb noves sessions de 'Ciència a Escena', Teatre de l'Electricitat, 'Espai dels Xiquets' i visites guiades a 'Mart. La conquista d'un son'. L'Hemisfèric estrenarà noves propostes i també ampliarà les projeccions diàries. Del 12 de juliol al 31 d'agost se celebraran 'Les Nits de l'Oceanogràfic', que rendix homenatge a 'The Beatles'.

  L'aposta per la ciència més interactiva arriba este estiu a la Ciutat de les Arts i les Ciències amb 'CienciaMix', sessions especials de 'La Ciència a Escena', amb les millors experiències de 'Màgia Química', 'Fred, fred', 'aLUZina!, 'Horror al buit' i termografia. S'oferiran dos sessions diferents, una per a públic a partir dels 8 anys (CienciaMix en la sala 1) i una altra recomanada a partir dels 10 anys, que es realitzara en la sala 2 de 'La Ciència a Escena'. Les sessions seran tots els dies a les 11.30 hores i 16 hores ('CienciaMix en la sala 1) i la sessió de les 18.15 hores (CienciaMix sala 2). També es realitzarà 'Científic per un dia' a les 12.30 hores, 17 hores i a les 19.30 hores (sala 4 de 'La Ciència a Escena').

  Els fans de 'Harry Potter™: The Exhibition' tenen l'oportunitat de visitar fins a l'11 d'agost esta exposició itinerant de 1.500 metres quadrats, amb escenaris inspirats en els decorats d'Hogwarts™, i sorprendre's amb el treball manual i artístic que s'amaga després del vestuari, l'atrezo i les criatures fantàstiques originals de les pel·lícules.

  En els exteriors del complex, el 26 de juny, s'inaugura l'exposició de l'artista Jaume Plensa, de la Fundació Hortensia Herrero, que s'ubicarà en el llac sud del complex. L'exposició consta de set escultures, totes peces úniques, de set metres d'altura de ferro colat.

  'Las Nits de l'Oceanogràfic' i 'Les Nocturnes' de l'Hemisfèric

  Durant les 'Nits de l'Oceanogràfic', es recorre el món davall el submarí groc dels Beatles. Un viatge audiovisual amb natació sincronitzada, dansa i dofins, que interpretaran les cançons del quartet de Liverpool per a traslladar un missatge de conscienciació i protecció del món marí.

  L'Hemisfèric proposa per a estiu un nou cicle de planetari narrat en directe, 'Les Nocturnes', dedicat al cel estival i també l'estrena de la pel·lícula IMAX 'Apol·lo 11. Primers passos', amb motiu del 50 aniversari de l'arribada d'esta missió a la lluna.
  Les sessions de 'Les Nocturnes d'estiu' es realitzaran de l'1 de juliol al 8 de setembre els dijous a les 21.00 hores (excepte el 18 de juliol) i els dissabtes a les 22.00 hores. Una persona experta en planetes explicarà al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d'esta època de l'any, acompanyat per una banda sonora composta per a estes sessions d'astronomia.

  La gran estrena IMAX d'este estiu en l'Hemisfèric serà la pel·lícula 'Apollo 11. Primers passos', amb imatges originals mai vistes d'esta missió espacial duta a terme entre el 16 i el 24 de juliol de 1969. La projecció combina material conegut amb imatges trobades en un magatzem dels arxius nacionals i digitalitzades per primera vegada.

  Pujar