elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans proposa que es paralitze qualsevol decisió sobre l'aparcament en el carril bus fins que hi haja consens

    El regidor de Ciutadans en l'Ajuntament de València Narciso Estellés ha presentat una moció a la comissió de Mobilitat en què proposa que qualsevol decisió que es prenga respecte a l'estacionament en el carril bus es fonamente en el màxim consens. "En este tema hem patit anuncis de Grezzi improvisats i totalitaris en les formes, que no han validat ni els - seus-. Les seues mesures són extremes respecte a les places d'aparcament a eliminar, faltats de la conciliació mínima, i absolutament buides d'alternatives viables per a les persones i col·lectius afectados", ha dit Estellés.

    La proposta del regidor de Cs inclou la incorporació dels partits de l'oposició a la Taula de la Mobilitat. "Desde una base més representativa i amb absoluta transparència, la Taula de la Mobilitat hauria de convocar reunions monogràfiques que deurien de concloure amb el consens màxim de tots els actors en este tema", ha explicat Estellés.

    Respecte als temps, l'edil de Cs proposa "paralizar qualsevol mesura referent a la prohibició d'aparcar en el carril bus en horari nocturn fins que no s'arribe a un consenso" i que els canvis, si els haguera, s'establisquen en la nova ordenança de circulació, "que haurà de ser validada per mitjà d'un procés participatiu. Previ a la posada en marxa de possibles canvis, posem com a condició fonamental disposar d'alternatives realistes i viables com un servici potent d'EMT i FGV els caps de setmana i vespres de festius, i ampliar l'oferta d'aparcaments amb tarifa".

    Pujar