1 de desembre de 2020 1/12/20

Ciutadans proposa mesures en els concursos públics

  El regidor de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València Narciso Estellés ha exigit acabar amb l'opacitat i falta de diligència que ha marcat el concurs de la Plaça de la Reina. "Este polèmic concurs ha de ser un punt d'inflexió. Fa falta obrir un període de reflexió i anàlisi per a abordar els concursos arquitectònics i urbanístics en la ciutat de València", ha dit Estellés, que ha assegurat: "No podem ni hem de permetre'ns un nou cas com el de la Plaça de la Reina".

  L'edil de Cs ha explicat que el concurs de Plaça de la Reina ha estat marcat per una "falta absoluta de transparència i de diligència per part del tripartit". Estellés ha enumerat les conseqüències: "Falta d'informació, desconcert, enuig i reclamacions de la majoria dels participants en el concurs". I ha rematat: "Encara queden per aclarir futures i potser encara pitjors conseqüències".

  Davant d'estos precedents, Narciso Estellés ha dit: "Els valencians es mereixen la millor versió de la seua ciutat i des de Ciutadans volem assentar les bases perquè açò finalment ocórrega. Per a això, és necessari establir mesures que prioritzen la qualitat arquitectònica i urbanística enfront dels criteris econòmics establits en la contractació pública i en esta direcció estem treballant". En este sentit, Estellés ha assegurat que des de Ciutadans "estem estudiant instar el govern autonòmic a abordar una Llei d'Arquitectura, tal com ja existix en altres territoris d'Espanya".

  Quant a les mesures de competència municipal, Narciso Estellés ha destacat, entre altres, "la importància de no separar l'equip redactor del projecte i la direcció d'obra. Amb esta forma de procedir evitem que es puga desvirtuar el disseny original durant la seua execució, la qual cosa garantix optimitzar la qualitat del projecte".

  Per a finalitzar, Narciso Estellés ha destacat la necessitat de "establir mesures que permeten l'elaboració de plecs de condicions que no siguen excloents ni antisocials", ja que "l'exigència de forts avals econòmics exclouen als jóvens titulats i als professionals liberals, que necessàriament han de recórrer a una associació temporal d'empreses, a fi d'obtindre el múscul financer necessari per a complir els requisits econòmics que es plantegen en els actuals concursos".

  Pujar