2 de desembre de 2020 2/12/20

Ciutadans proposa augmentar la protecció urbanística de l'antiga presó de dones de València

Ciutadans proposa augmentar la protecció urbanística de l'antiga presó de dones de València - (foto 1)
  • Narcís Estellés: “Considerem que és ara, durant la revisió del PGOU, el moment adequat perquè l'edifici siga declarat Bé de Rellevància Local”

Ciutadans (Cs) ha proposat, mitjançant una moció a la Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana de l'Ajuntament de València, declarar l'edifici de l'antiga presó de dones, hui convertit en centre educatiu, Bé de Rellevància Local (BRL) per a millorar la seua protecció urbanística.

Sobre aquest assumpte, el regidor de Cs Narcís Estellés ha manifestat que “des de Ciutadans ens estranya la falta de protecció que actualment té l'edifici, construït en 1925 per l'arquitecte Vicente Agustí i alçat sobre els solars de l'antic Hospital de Sant Pau”. “En la nostra opinió hauria d'estar declarat *BRL. Però en el Catàleg de Béns immobles Protegits del PGOU figura l'Antiga Presó Model, però no la de dones”, ha afegit.

“Considerem que és ara, durant la revisió del PGOU, el moment més adequat per a augmentar la seua protecció. Considerem molt important preservar el patrimoni i l'adopció de mesures dirigides a la seua conservació i difusió”, ha explicat l'edil Estellés, qui ha recordat que “són els tècnics municipals els qui ha d'emetre un informe”.

Per a concloure, el regidor taronja ha recordat que “el grup Ciutadans ja va aconseguir incloure en aqueixa revisió l'antiga estació de fusta per a declarar-la Bé de Rellevància Local”.

 

Pujar