30 de novembre de 2020 30/11/20

Ciutadans exigix serietat i concreció en l'ampliació del Botànic

  Ciutadans en l'Ajuntament de València ha exigit al tripartit serietat i concreció en el procés d'ampliació del Botànic, després d'analitzar la primera proposta, presentada el passat 19 de juny.

  "Després de tres dècades de conflicte urbanístic, el tripartit no està sent capaç de donar una resposta clara al nou procés que ara comiença", ha declarat el regidor de Cs Narciso Estellés, qui ha criticat que el seu grup no ha rebut informació a prop de "com es durà a terme el procés participatiu ni els terminis del matrix".

  "Ni tan sols ha quedat clara la fórmula de cessió entre Ajuntament i Universitat, ni el gestor d'esta ampliació, que formarà part del Jardí Botànic, o la forma de finançament per al seu ejecución", ha afegit. "El tripartit està abordant l'ampliació del Jardí Botànic amb una alarmant falta de precisió i coordinació, tant en el desenrotllament de la proposta com en el maneig del procés", ha manifestat Estellés.

  D'altra banda, el regidor de Ciutadans ha recordat que "altre dels temes pendents és l'ús provisional dels horts urbans en el solar de Jesuitas". "Desde Ciutadans no entenem com un solar com el de Jesuïtes, situat en un entorn BIC, d'elevat valor patrimonial i elevats recursos econòmics públics invertits per al seu destí final, siga proposat per l'alcalde Ribó per a horts urbans", ha criticat.

  Sobre este assumpte, Narciso Estellés ha precisat que "hi ha altres solars de la ciutat molt més apropiats per a això. Màximament quan el titular d'Urbanisme, Vicent Sarrià, i des de la pròpia Universitat, han manifestat públicament no ser partidaris d'este destí provisional". "Quan es governa per quotes de poder o per butaques passen estes coses, mig tripartit vol horts i mig no", ha lamentat.

  Per a finalitzar, Narciso Estellés ha dit: "La principal responsabilitat del gobernó municipal ha de ser agilitzar el conveni amb la Universitat de València a fi que l'ampliació del Jardí del Botànic siga una realitat per als valencians quant abans".

  Pujar