25 de novembre de 2020 25/11/20

Ciutadans exigeix a Ribó complir les mesures adoptades en el ple per a pal·liar la crisi del COVID-19

Ciutadans exigeix a Ribó complir les mesures adoptades en el ple per a pal·liar la crisi del COVID-19 - (foto 1)
  • Giner: “És greu que el telèfon del major no funcione aquest cap de setmana llarg"

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha exigit a l'alcalde, Joan Ribó complir les mesures acordades pel ple per a pal·liar la crisi del COVID-19. “Les 66 mesures previstes, no s'ha posat en marxa ni al 50%”, ha declarat el portaveu de Cs, Fernando Giner, qui ha alertat que “el telèfon del major segueix sense funcionar a les vesprades, ni el farà aquest llarg cap de setmana, això és una manca greu quan la població de persones majors està sent la més afectada per la crisi sanitària i es tracta d'un telèfon especial d'emergència". “A més els centres de Serveis Socials es troben completament saturats”, ha alertat.

"Ribó no sabrà fins dins de 10 dies quin ha sigut l'impacte econòmic en cadascuna de les seues àrees. Demostra que no controla la situació, ni econòmica, ni social, a la ciutat de València", ha censurat el portaveu de Cs.

Giner ha criticat durament que “servidors públics essencials com el cos de Policia” seguisquen sense tindre “elements de protecció adequats i suficients per a tota la plantilla”. “Aquesta desprotecció també l'estan patint els conductors d'EMT i els funcionaris de l'Ajuntament”, ha apuntat el portaveu taronja, qui ha censurat, després de mantindre una reunió amb els portaveus de l'oposició municipal, que “de manera incomprensible tampoc s'ha convocat la Junta de Protecció Civil”.

Sobre les inversions en el Cabanyal, Giner ha recordat a Ribó que “té l'obligació de negociar amb Sánchez una moratòria en els terminis de EDUSI. No és un assumpte en el qual es puga relaxar i confiar”.

Per a concloure, ha exigit a l'alcalde “revisar les condicions del préstec de l'EMT amb el Banc Europeu d'Inversions, perquè hi ha una clàusula que parla del CAI (Canvi de Material Advers) i pot ser contraproduent per als interessos de la ciutat de València en aquests moments".

Pujar