elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans exigeix a Ribó ampliar el servei de socorrisme a les Platges del Sud de València

Ciutadans exigeix a Ribó ampliar el servei de socorrisme a les Platges del Sud de València
  • La formació taronja critica que s'haja iniciat la temporada de bany sense aprovar un Pla de Contingències Covid-19

El portaveu del grup Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit a l'alcalde, Joan Ribó, que el servei de socorrisme s'estenga també a les Platges del Sud, una zona que, al costat del Parc Natural de l'Albufera, rep molts visitants.

Giner ha recordat que “València té huit platges i al voltant de 19,5 quilòmetres de costa que haurien de ser utilitzats amb totes les garanties pels valencians”. “No té sentit que quan es demana als ciutadans que guarden distància de seguretat només es puguen utilitzar amb seguretat les platges de la Malva-rosa i El Cabanyal, per això demanarem en la pròxima Comissió d'Ecologia que corregisquen aquest error”, ha indicat.

“També preguntarem en la comissió pel retard a licitar el contracte de Socorrisme que ha portat al regidor de Platges, Giuseppe Grezzi a realitzar un contracte menor de 12.373,58€ per a prestar els serveis de socorrisme durant els dies de la Setmana Santa i els caps de setmana d'abril i maig en només dues platges de la ciutat”, ha detallat el portaveu de Cs.

Sobre aquest assumpte, Giner ha detallat que el seu grup va preguntar fa dos mesos a l'edil *Grezzi sobre el dispositiu de socorrisme: “Ens va contestar que no hi hauria fins a juny, al final ha hagut de traure amb presses un contracte menor, quan hauria d'estar inclòs en el contracte general”. “El mes de febrer passat li vam preguntar sobre si s'estava elaborant un Pla de Contingència pel Covid-19, al que ens va contestar que estaven esperant notícies del Govern Central, als pocs dies també van haver de posar-se les piles convocant al Comité de Gestió de Risc i redactar un pla que no s'ha aprovat a temps per a arribar als primers dies de la temporada de platges”, ha dit.

Per a concloure, Giner ha censurat que “des del tancament de la temporada de bany 2020 al setembre, el regidor Grezzi ha tingut temps suficient per a planificar els contractes i organitzar la volta dels valencians i turistes a les platges. Hem denunciat l'absència de protocols de seguretat i higiene a les platges durant aquests mesos de tancament perimetral, en els quals moltes famílies s'han acostat els caps de setmana a gaudir de les platges”.

Pujar