4 de juny de 2020 4/6/20

Ciutadans exigeix a l'Ajuntament abonar les subvencions a les comissions falleres amb data límit el 31 de maig

Ciutadans exigeix a l'Ajuntament abonar les subvencions a les comissions falleres amb data límit el 31 de maig - (foto 1)
  • La regidora de Cs, Amparo Picó, demana explicacions “pels retards en els pagaments dels premis i les despeses del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2019”

La regidora de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Amparo Picó, ha exigit, mitjançant una iniciativa que es debatrà demà en la comissió de Benestar Social, Drets Socials, Educació, Cultura i Esports, abonar les subvencions a les comissions falleres amb data límit el 30 de maig.

Picó ha demanat al regidor de Festes, Carlos Galiana, que el Consistori complisca amb el pagament de les ajudes extraordinàries previstes per a les comissions falleres de la ciutat després de la suspensió de les Falles per la crisi sanitària del coronavirus i l'estat d'alarma decretat. La regidor de Cs ha recordat que el ple va aprovar al març un pagament extraordinari a les comissions falleres d'un 37,5 per cent del valor del monument faller, que s'afegia al 25 per cent habitual d'ajuda. “Les ajudes han d'arribar a totes les comissions el més ràpid possible. No es pot deixar tirada a cap comissió”, ha sentenciat.

D'altra banda, la regidora taronja exigirà explicacions pels retards en els pagaments dels premis i les despeses del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2019 i per l'aparent abandó que pateix La Llotja. “La Societat d'Història de l'Art ha publicat unes fotografies en les quals es mostren uns preocupants problemes de manteniment en l'emblemàtic edifici de la Llotja, volem saber que s'està fent sobre aquest tema”, ha conclòs.

Pujar