26 de novembre de 2020 26/11/20

Ciutadans exigeix implicació de l'Ajuntament de València amb el sector cultural

Ciutadans exigeix implicació de l'Ajuntament de València amb el sector cultural - (foto 1)
  • Fernando Giner i Amparo Picó recorden que “el sector cultural està compost per professionals autònoms i pimes que precisen del màxim suport institucional”

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha exigit una major implicació de l'Ajuntament de València amb el sector cultural. “Ribó ha d'escoltar a les associacions professionals de totes les disciplines artístiques i culturals, les indústries creatives i les fundacions que operen a València, per a buscar solució als seus problemes immediats”, ha declarat el portaveu de Cs, Fernando Giner.

“El sector cultural està compost professionals autònoms i pimes que precisen del màxim suport institucional. La mancada compromís i ajudes insuficients poden costar el tancament de nombroses empreses i la pèrdua de moltes ocupacions”, ha dit Giner, qui ha explicat que “es tracta d'un enorme sector que engloba a companyies de dansa, músics, actors i actrius, promotores d'espectacles, teatres, cinemes o galeries d'art, entre altres, que han de ser un motor en la reactivació social i econòmica de la ciutat quan passe la crisi. Però per a això precisen de suport institucional”.

Per la seua part la regidor de Cs, Amparo Picó, ha explicat que el seu grup ha presentat preguntes a la comissió de cultura perquè el consistori explique la seua implicació amb el sector cultural valencià. “La delegació d'Acció Cultural s'ha reunit amb algunes associacions del sector i anunciant promeses que des de Cs considerem que són mesures insuficients que menyspreen el potencial del sector cultural per a crear activitat econòmica al seu voltant”, ha dit Picó. “Pagar el que es deu o repetir les mateixes convocatòries d'ajudes de l'any passat no són mesures que estiguen a l’altura de la situació d'excepcionalitat que vivim”, ha criticat.

Per a concloure, Giner i Picó han explicat que la proposta de Cs és “crear un fons local per a ajudar en les despeses immediates i reformar el pla de subvencions ampliant capitals, a més de noves ajudes basades en les necessitats reals de les empreses per a dinamitzar el sector i crear ocupació”.

Pujar