29 de novembre de 2020 29/11/20

Ciutadans exigeix a Grezzi que faça públics les dades diàries de puntualitat i regularitat de línies d'EMT

Ciutadans exigeix a Grezzi que faça públics les dades diàries de puntualitat i regularitat de línies d'EMT - (foto 1)
  • El regidor de Cs, Narcís Estellés, coincideix amb la Federació de Veïns que el servei “no està sent bo” i exigeix “màxima transparència amb la informació del servei”

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha exigit al regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, que faça públics les dades diàries de puntualitat i regularitat de línies d'EMT, així com les línies que no tenen tots els seus cotxes previstos en servei durant el dia o trams del dia i els cotxes que passen sense carregar o per fora de la línia.

Sobre aquest assumpte, el regidor de Cs, Narcís Estellés ha exigit a l'EMT que “d'exemple de màxima transparència amb els valencians”. “L'EMT té canals d'informació suficients per a donar a conéixer aquestes dades que reclamem; en les parades, a bord del bus, en la pròpia web, en portal de transparència o les apps d'EMT…”, ha puntualitzat.

Estellés ha censurat també que “de manera reiterada, durant més de quatre anys”, el seu grup ha sol·licitat, sense obtindre resposta, en el Consell d'Administració d'EMT “les dades mensuals de qualitat de servei de les línies”.

“Es tracta d'unes dades que Grezzi ha de facilitar cada mes als consellers d'EMT. No entenem per què ens obliga a reclamar-los una vegada i una altra”, ha criticat el regidor de Cs, qui ha anunciat que tornarà sol·licitar-los en el pròxim consell.

Estellés ha incidit en què “l'opacitat del delegat de Mobilitat potser es deu al fet que sap que no està oferint un bon servei, tal com li va recordar ahir la Federació de Veïns de València”. “Les freqüències continuen deixant molt a desitjar. Des de Ciutadans insistim que la freqüència de pas no ha d'excedir mai els deu minuts i hauria de ser molt millor que l'actual en les línies més perjudicades tals com la 8,12, 13, 15, 18, 25, 26, 30, 31, 40, 62, 67, 79 i 80”, ha detallat.

D'altra banda, el regidor taronja ha coincidit amb la Federació de Veïns que existeix “poca informació sobre els processos de conversió en zona de vianants que l'Ajuntament pretén dur a terme en el centre de la ciutat de València” i considera que crear una Oficina del Vianant, tal com proposen els veïns, “és una molt bona proposta”. “Sempre hem dit que el vianant ha d'estar en el centre de la mobilitat i de la seguretat viària. Amb Grezzi no ho està sent i la prova és que la nova ordenança de mobilitat ho situa com la peça més vulnerable a efectes pràctics”, ha denunciat Estellés. “Seguim pensat que l'ordenança de mobilitat e Grezzi és perillosa sobretot per als vianants”, ha sentenciat.

Per a concloure, Estellés ha exigit a Grezzi que “no s'escude després del contracte programa del transport metropolità per a València per a obviar la seua obligació de donar un millor servei als usuaris de l'EMT”.

Pujar