26 de novembre de 2020 26/11/20

Ciutadans "exigeix" explicacions a Ribó per prohibir la 53é edició de la Travessia de l'Albufera

Ciutadans "exigeix" explicacions a Ribó per prohibir la 53é edició de la Travessia de l'Albufera - (foto 1)
  • Fernando Giner qüestiona si l'alcalde “pensa denegar més actes que se celebren a l'entorn del llac”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha demanat explicacions a l'alcalde, Joan Ribó, sobre quins són els vertaders motius de la prohibició al Club de Piragüisme de Silla per a celebrar la 53é edició de la Travessia de l'Albufera prevista per al 22 de setembre.

“Volem saber per què s'està prohibint realment la prova, una tradició amb més de 50 anys d'història i en la qual participen clubs de diferents llocs d'Espanya”, ha manifestat Giner.

El portaveu local, a més, ha preguntat “quines altres activitats es prohibiran, atés que en el llac es fan altres actes com la Processó del Crist de la Salut del Palmar o proves de Vela Llatina”.

Giner comparteix l'opinió de l'Agrupació Local de Cs de Silla en el sentit que “comparar la travessia amb ‘activitats esportives diverses’ demostra una falta de coneixement i respecte a la tradició esportiva de Silla” i ha assegurat que “Compromís només considera que hagen de defensar-se tradicions concordes al seu ideari polític”.

La prova esportiva, que està prevista per al pròxim 22 de setembre, se celebrava en els seus inicis entre Silla i El Palmar però, des de fa anys, les distàncies s'han reduït per a respectar les normes d'ús del Parc Natural de L’Albufera.

Pujar