26 de gener de 2020 26/1/20

Ciutadans exigeix cuidar la Plaça de la Verge i l'entorn de la Basílica

    Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha exigit al Consistori que cuide la Plaça de la Verge i l'entorn de la Basílica. “La Plaça de la Verge no pot convertir-se cada nit en un lloc per a fer botelló i armar escàndol”, ha censurat la regidor de Cs Amparo Picó.

    “Nit rere nit, veiem com la Plaça de la Verge ofereix un aspecte de total degradació”, ha censurat la regidor de Cs, Amparo Picó, qui ha recordat que la plaça i l'entorn de la Basílica de so un enclavament fonamental del patrimoni cultural valencià i un lloc emblemàtic i de peregrinació per a valencians de tota la província.

    Picó ha recordat “la importància i el valor” que té “el patrimoni de tots” i que durant la passada legislatura va ser “totalment descurat per part del tripartit”. Sobre aquest assumpte, la regidora de Cs ha lamentat que “res haja canviat” i que “la deixadesa” del nou bipartit torne a deixar-nos estampes preocupants de degradació del patrimoni.

    Per a concloure, Picó ha recordat l'ocorregut les passades Falles a l'entorn de la Llotja o les pintades que de manera recurrent apareixen en les parets dels nostres monuments. “L'estat dels museus de la ciutat, com el de la Almoina, és una mostra més del escoso valor que el govern municipal li dóna a la cultura i el patrimoni de tots els valencians”, ha criticat.

    Pujar