22 d’octubre de 2020 22/10/20

Ciutadans demana urbanitzar solars degradats en la Malvarosa i Benimaclet

Ciutadans demana urbanitzar solars degradats en la Malvarosa i Benimaclet - (foto 1)
  • El regidor Narcís Estellés exigeix “revitalitzar els barris prioritzant l'eliminació de punts negres”

El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Narcís Estellés, ha proposat, mitjançant una moció a la comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana, que se celebrarà el dilluns, urbanitzar els solars situats en la plaça Antonio Eximeno, en el barri de la Malva-rosa, i al carrer Murta de Benimaclet, per a complir amb els equipaments públics aprovats en el PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana) de 1988. L'objectiu és desenvolupar els barris eliminant punts negres.

El regidor de Cs ha explicat que “tots dos solars porten més de 20 anys utilitzant-se com a aparcament i convertint-se en zones enfangades quan plou”.

“En Ciutadans tenim clar que s'han d'eliminar els punts negres dels barris per a revitalitzar aquestes zones de la ciutat on els problemes s'enquisten, fins i tot durant més de 20 anys, com succeeix amb la plaça Antonio Eximeno, a la Malva-rosa, o el solar del carrer Murta”, ha alertat l'Estellés, qui ha detallat: “en el primer es contempla una plaça i demanem que, a més de realitzar els tràmits per a esbrinar la propietat, es prenguen mesures per a evitar l'entrada d'aigua en les plantes baixes”. “A més, creiem necessari per a la futura urbanització, posar un espai per a tornar a plantar la falla i que servisca per a activitats culturals”, ha afegit.

Per a concloure, el regidor de la formació taronja ha explicat que, “en el cas del solar de Benimaclet, la zona verda ha de ser una realitat i també donar-li un ús a les cases rurals de l'antic Camí de les Fonts. Estan protegides amb nivell 3 però els veïns ens compten l'existència d'objectes d'alt valor a l'interior”. “Esperem que aquesta zona verda siga una realitat en poc temps. Si fos així completaria la millora del carrer Murta”, ha puntualitzat.

 

Pujar