elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans critica que JCF liquide el pressupost de 2020 amb mig milió d'euros de superàvit

Ciutadans critica que JCF liquide el pressupost de 2020 amb mig milió d'euros de superàvit
  • Picó: “L'equip de govern no ha sabut trobar la manera de fer arribar més de 478.000 euros a les comissions falleres en el pitjor moment de la seua història”

La regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Amparo Picó, ha exigit, després del Consell Rector de Junta Central Fallera, celebrat hui, que l'organisme gestione de manera més eficaç tenint en compte la greu crisi econòmica provocada per la pandèmia. “Hui l'equip de govern ha presentat la liquidació del pressupost de 2020, que llança un superàvit de 478.784,47 euros, un fet que evidencia la seua mala gestió, sabent la complicada situació a la qual s'anaven a enfrontar les comissions falleres i tot el sector faller”, ha lamentat Picó.

“Hi ha quasi mig milió d'euros de superàvit i el govern municipal no ha sabut trobar la manera que arribara a les comissions falleres en el pitjor moment de la seua història”, ha lamentat Picó, qui s'abstingut a la liquidació dels comptes de JCF de 2020.

D'altra banda, Picó ha criticat que “ni un sol gran acte es deslliura d'uns elevats sobrecostos. L'exaltació de la Fallera Major va costar un 20% més del que es preveu, la de la Fallera Major infantil un 34% i la Gala de l'Esport, ni més ni menys, que un 47% més. En total 50.000 euros de sobrecostos solament entre aquests 3 actes”. “La falta de rigor pressupostari és la norma en JCF i això és inacceptable”, ha censurat l'edil taronja.

En el mateix consell, s'ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions. “És intolerable ara mateix bloquejar ni un sol euro del que els arriba a les comissions falleres. És realment depriment que patint la situació que estan patint i la que viuran en els pròxims anys, no es veja un major esforç del govern municipal per augmentar les subvencions que arriben a l'ànima d'aquestes festes, que són les comissions”, ha conclòs.

Pujar